2.9
از22 نظر

امامزاده سید ابراهیم (ع)

    3171
    نمایش

    آرامگاه امامزاده سيد ابراهيم، از جاذبه های مذهبی و تاریخی استان زنجان است که در دل بافت قدیمی شهر قرار گرفته و هنگام بازدید از این جاذبه، با تزئیناتی چون کاشی کاری مناره ها و سردر ورودی، آینه کاری، گچ بری و مقرنس کاری داخل گنبد بنا رو به رو می شوید. از ویژگی های خاص این امامزاده، ضریح زیبای آن است که محصول شهر اصفهان می باشد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات امامزاده سید ابراهیم (ع)

    امامزاده سید ابراهیم(ع) از جاذبه های تاریخی و امامزاده های معروف زنجان به شمار می رود. در شجره نامه این امامزاده بین علما اختلاف است و برخی امامزاده را ابراهیم بن موسی بن جعفر دانسته‌اند و برخی دیگر همانند ابوالفرج اصفهانی و ابونصر بخاری در سرالنساب، او را ابراهیم بن محمد بن عبدالله بن الحسن بن العباسبن علی می دانند.

    تاریخچه امامزاده سید ابراهیم (ع)

    ضریح حرم این امامزاده در اصفهان ساخته شده و در سال ۱۳۵۸ نصب در جای خود قرار داده می شود. قدیمی‌ترین قسمت این آرامگاه، سردر ورودی سمت شمالی و مناره‌های موجود در طرفین آن است که این سردر به سال ۱۳۴۱ شمسی توسط معمار ابراهیم سلطانی ساخته شده و بالای مناره‌ها آیه ۵۵ سوره مبارکه احزاب به خط زیبای ثلث به قلم استاد اخیرالذکر ثبت شده است.

    تجدید بنای این آرامگاه توسط استاد منصور محاوری، فرزند ملا غلامرضا متولد ۱۲۷۸ شمسی است که از سال ۱۳۴۰ با همکاری دیگر شهروندان زنجان به تجدید بنا امامزاده پرداخت. استاد محاوری در اسفندماه ۱۳۵۴ درگذشته و در رواق ورودی حرم دفن شده‌است.

    ویژگی‌ها امامزاده سید ابراهیم (ع)

    بنای امامزاده ابتدا به سبک چهارطاقی بوده که گنبد زیبایی آن را می پوشاند و در سال ۱۳۴۰ شمسی این مجموعه حذف و مجدداً منطبق بربنای قدیمی نوسازی شده است.

    زمان مناسب بازدید امامزاده سید ابراهیم (ع)

    فصل های بهار و تابستان، زمان مناسبی برای سفر به زنجان و بازدید از جاذبه های این استان هستند.

    سیمای عمومی امامزاده سید ابراهیم (ع)

    گنبد از نوع تک پوششی بوده که با واسطه چهار گوشواره برجرزها استوار گشته و حدفاصل گوشواره‌ها و گنبد، هشت نورگیر تعبیه شده‌ است. تزئینات گنبد از داخل مقرنس و گره سازی بوده و سوره جمعه به خط زیبای ثلث، به قلم استاد جواد میر محمد رضائی زنجانی و گچ بری استاد شعبان آزادی زنجانی است و در نمای بیرونی، سوره مبارکه (اسماء ذات البروج) به خط ثلث زنجیری نوشته شده‌است.

    سایر اطلاعات امامزاده سید ابراهیم (ع)

    علامه محمد اسماعیل صائنی که از فلاسفه و مفسران نامدار قرآن مجید بوده به نقل از تاریخ طبری دربارهٔ امامزاده سید ابراهیم مدفون و معروف در شهر زنجان گفته که او نوه چهارم حضرت ابوالفضل العباس بن علی بن ابی طالب امام اول شیعیان است و او امامزاده موسوی نیست، بلکه از نسل حضرت عباس است.
    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    فاصله امامزاده تا میدان اصلی شهر 500 متر که طی این مسیر در مدت زمان کمتر از 5 دقیقه امکان پذیر است.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    نمازخانه
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.