0
از0 نظر

برج رادکان

    1718
    نمایش

    ميل رادکان يا گنبد رادکان، در ۴ کيلومتري جنوب شرقي روستاي رادکان و در ۴۲ کيلومتري جنوب کردکوي و ۵۴ کيلومتري جنوب غربي گرگان و ۱۱۷ کيلومتري برج گنبد قابوس در يک منطقه کوهستاني - جنگلي و بر فراز تپه با صفايي که داراي موفقعيت خاص طبيعي و سوق الجيشي است .بلندای این برج ۳۵ متر، قطر داخلی‌اش ۱۴ متر و قطر خارجی آن ۲۰ متر می‌باشد. منظر بیرونی بنا تا ارتفاع ۵/۲ متری به شکل ۱۲ ضلعی و از آن جا تا زیر گنبد به صورت ۳۶ ترک نیم ستونی ساخته شده‌است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات برج رادکان

    برج رادکان به منظور راهنمایی رهگذران و مسافران ساخته شده‌است اما بعدها از این بنا به‌عنوان آرامگاه بانی آن استفاده کرده‌اند. این گنبد مدفن یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان به نام ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی است.

    تاریخچه برج رادکان

    بر کتیبه‌ای که در زیر گنبد دیده می‌شود، ساخت آن در ۴۰۷ هجری قمری در زمان فرمانروایی اسپهبد ابوجعفر آغاز و در ۴۱۱ هجری قمری بدست احمدبن عمر به پایان رسید.

    ویژگی‌ها برج رادکان

    این برج تنها برجی است که می‌توان از طریق آن چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را معین کرد.

     برج رادکان دارای ویژگی‌هایی است که باعث افتخار ایرانیان بوده و تاکنون علی‌رغم پژوهش‌های صورت گرفته تنها بخشی از هویت نجومی برج آشکار شده‌است. بدنه این برج بسیار ساده و دارای آجر چینی معمولی و دارای تزئینات آجرکاری و گچ بری است. به منظور استحکام بخشی بیشتر حد فاصل بندهای آجرها با فشار انگشت دست به داخل فشرده شده‌است که قابل توجه می‌باشد.

    در فواصل معین سوراخ‌هایی به چشم می‌خورد که جای داربست بوده که در هنگام احداث بنا تعبیه شده‌است. ورودی هلالی شکل آن در ضلع جنوبی گنبد قرار دارد. زیباترین قسمت بنا در بخش فوقانی آن قرار دارد، که عبارت از دو ردیف قطار بندی و دو کتیبه کوفی و پهلوی است که در میان تزئینات آجرکاری و گچ بری که نام بانی و تاریخ ساخت بر آن نوشته شده‌است. طرح داخلی گنبد رادکان مدور و دارای نمایی ساده و اندود گچ و آهک است. در تمام بدنه بنا آجر و ملات گچ و آهک بکار رفته‌است.

    سیمای عمومی برج رادکان

    این برج ۳۲ متر ارتفاع و ۱۵ متر قطر دارد و گنبد دو پوسته‌ای آن، به صورت کشیده‌ و مخروطی بلند است. با قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، برج رادکان در گذشته راهنمای بازرگانان و مسافران بوده است. در بخش فوقانی سازه، دو ردیف تزئینات آجری با گچبری گل‌های مشابه گل لاله دیده می‌شود که به همراه کتیبه کوفی و پهلوی دورادور قسمت زیرین گنبد را پوشانده‌اند. 

    نکات مثبت برج رادکان

    این اثر در  ۱۵ دی ۱۳۱۰، با شماره ۱۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

    زمان مناسب بازدید برج رادکان

    بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه فصل بهار و پاییز است.

    سایر اطلاعات برج رادکان

    برج رادکان، که تصور می‌شد آرامگاه یکی از ایلخانیان است تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد. این برج اثر ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و دانشمند بزرگ ایرانی، خواجه نصیرالدین طوسی است.

    چه جوری برم ؟
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.