0
از0 نظر

قلعه دختر

    1093
    نمایش

    قلعه دختر، تنها یکی از چندین جاذبه گردشگری تاریخی استان فارس به شمار می رود که از دوران ساسانیان به یادگار مانده است. همه روزه بسیاری از مسافران برای بازدید از این جاذبه به شهرستان فیروزآباد سر می زنند. با بازدید از این قلعه، شاهد بنایی باشکوه خواهید بود که ديوارهاي بلند آن با همه شکستگي و ريخته شدن، هنوز عظمتی تماشایی و خيره کننده دارند. نام قلعه دختر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات قلعه دختر

    تمام قلعه از سنگ‌های درشت ساخته و سنگ‌های نما، تراشیده شدند ولی سنگ‌های پی‌ها و داخل دیوارها از قلوه سنگ‌های درشت رودخانه‌ای تشکیل شدند. این قلعه نخستین بنای گنبد دار ایرانی است که با اصول فنی و معماری خاص ساخته شده و مصالح به کار رفته در آن شبیه کاخ اردشیر است. بنای این دژ همزمان با احداث شهر بیشاپور بوده و متشکل از دو قسمت مجزا است.

    بخش اصلی این دژ در بالاترین قسمت کوه احداث شده و متشکل از یکسری اتاق به همراه یک حیاط است که در وسط ساختمان قرار دارد. قسمت دوم شامل بخش‌هایی است که بر دامنه کوه احداث گردیده و حالت شیب‌داری دارد که عمدتا شامل دیوارهای بلند حفاظتی با برجهای مدوری در طرفین خود می‌باشد.

    تاریخچه قلعه دختر

    قلعه دختر از دوران ساسانیان به یادگار مانده است. این قلعه بر اثر فرسایش تخریب شده و تنها دیوارها و اتاق‌های فرو ریخته دژ و در قسمت شرقی باقی مانده است.

    ویژگی‌ها قلعه دختر

    در قسمتی از قلعه دهانه غاری دیده می‌شود که به قول بعضی از محلی‌ها این غار راهی به کاخ ساسانی در جلگه فیروزآباد داشته است. یعنی در زمان حمله دشمن به قلعه، محصورین قلعه می‌توانستند از طریق این غار با شهر ارتباط داشته باشند و بتوانند غذا و نیروی انسانی وارد قلعه کنند

    روی بدنه‌های بیرونی این دژ به منظور ایجاد دید برای نگهبانان، تیرکش های متعددی احداث نمودند که شکل کلی آن ها به صورت دریچه هایی است مستطیل شکل که در قسمت بالای خود دارای طاق هلالی شکل می‌باشند.

    سیمای عمومی قلعه دختر

    تنها راه ورود به این دژ از جنوب قلعه با پلکانی بوده که علاوه بر صخره کوه از چند لایه دیواره باره و برج تودرتو با نگهبانان مخصوص امکان پذیر بوده است. داخل قلعه با سه طبقه متوالی تنظیم و با برج پلکانی با هم ارتباط داشته است.

    طبقه اول اتاق نگهبانان با برج‌های مشرف به جهات مختلف با روزنه‌های خاص و قابلیت تیراندازی از داخل به خارج قلعه و یک آب انبار و دو حلقه چاه مخفی حفاری شده در دل کوه تا عمق رودخانه، حیاطی با تالار بزرگ طبقه دوم را تشکیل می‌دهد که بخش محل استراحت نگهبانان و محافظان و بخش مخصوص مهمانان بوده است.

    زمان مناسب بازدید قلعه دختر

    اگر علاقه مند به بازدید از این بنای تاریخی هستید، می توانید در طول هفته از صبح تا عصر از آن بازدید کنید. بهتر است بدانید فصل بهار و اوایل پاییز، زمان مناسبی برای سفر به استان فارس و بازدید از جاذبه های آن خواهد بود.

    شرایط استفاده قلعه دختر

    فاصله قلعه دختر از شهر فیروزآباد کنونی حدود 6 كیلومتر است.

    سایر اطلاعات قلعه دختر

    وجه تسمیه این قلعه به سبب انتساب آن به الهه آناهیتا، خدای آبهای زیر زمینی و پاکی‌ها... بوده که در فرهنگ ما ایرانیان به صورت یک دختر نجیب و معصوم تصور شده است. بر اساس اینکه این قلعه دست نیافتنی و صعب العبور بوده است در باور مردم و به مرور زمان به قلعه دختر معروف شده است. قلعه پسر یا قلعه کر نیز در کوه مقابل قلعه دختر قرار دارد که در حال حاضر تخریب شده است.

    نکات مثبت قلعه دختر

    نام قلعه دختر در تاریخ 12 اسفند 1315 با شماره 269 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    نکات منفی قلعه دختر

    متاسفانه آن گونه که باید به این جاذبه توجه نشده و بخش هایی از آن در طی این سال ها تخریب شده است.

    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    متوسط (صعود ساده از معابر سنگی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    مکان تاريخي قلعه دختر فيروز آباد استان فارس مکان تاريخي قلعه دختر مکان تاريخي فيروز آباد مکان تاريخي استان فارس قلعه دختر مکان تاريخي مکان تاريخي فيروز آباد قلعه دختر استان فارس فيروز آباد مکان تاريخي فيروز آباد قلعه دختر فيروز آباد استان فارس استان فارس مکان تاريخي استان فارس قلعه دختر استان فارس فيروز آباد مکان تاريخي قلعه دختر فيروز آباد مکان تاريخي قلعه دختر استان فارس مکان تاريخي فيروز آباد قلعه دختر مکان تاريخي فيروز آباد استان فارس مکان تاريخي استان فارس قلعه دختر مکان تاريخي استان فارس فيروز آباد قلعه دختر مکان تاريخي فيروز آباد قلعه دختر مکان تاريخي استان فارس قلعه دختر فيروز آباد استان فارس قلعه دختر فيروز آباد مکان تاريخي قلعه دختر استان فارس مکان تاريخي قلعه دختر استان فارس فيروز آباد فيروز آباد مکان تاريخي قلعه دختر فيروز آباد مکان تاريخي استان فارس فيروز آباد قلعه دختر مکان تاريخي فيروز آباد قلعه دختر استان فارس فيروز آباد استان فارس مکان تاريخي