2.7
از74 نظر

مقبره آیت الله ابوالقاسم کاشانی

    28040
    نمایش

    سيد ابوالقاسم کاشاني (۱۲۶۰ در تهران - ۲۳ اسفند ۱۳۴۰ در تهران)، مجتهد و مرجع تقليد شيعه و سياست‌مدار ايراني و رهبر مذهبي-سياسي دوران بحراني ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۲ بود. آرامگاه آيت الله کاشاني هم اکنون در شهرري و در جوار امامزاده حمزه قرار دارد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات مقبره آیت الله ابوالقاسم کاشانی

    با شروع جنگ جهانی دوم و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین ، استعمار انگلیس که از مبارزات آیة الله کاشانی در عراق ضربات سختی خورده بود با شایع کردن همکاری او با آلمانیها، تصمیم به دستگیری اش گرفت تا بدون مزاحمت وی بتواند در انتخابات دوره چهاردهم مجلس دخالت کند. به همین منظور در خرداد 1322 چند افسر انگلیسی برای دستگیری آن روحانی مجاهد به منزلش هجوم بردند. اما بر اثر هوشیاری و فداکاری یارانش تا کام ماندند آیة الله کاشانی به ناچار مخفی گردد. آیت الله کاشانی مدت یک سال ، مخفیانه به مبارزه اش ادامه داد تا این که انگلیسیها در هنگام انتخابات مجلس از محل اقامتش در تهران (امامزاده قاسم شمیران ) با خبر شده و او را دستگیر کردند. با وجود اینکه وی از سوی مردم تهران به عنوان نماینده انتخاب گردیده بود، به دستور فرستاد ارتش ‍ متفقین ، از لیست اسامی نمایندگان حذف شد و به زندان روسها در رشت فرستاده شد. او پس از چندی به زندان انگلیسیها در اراک و سپس به زندانی در کرمانشاه منتقل گردید. سرانجام پس از تحمل یک سال و چهار ماه زندان در سخت ترین شرایط، در 24 مرداد 1324 آزاد گشت و روز جمعه ، سی و یکم شهریور، میان انبوه استقبال کنندگان وارد تهران شد. در انتخابات دوره پانزدهم مجلس ، نخست وزیر (قوام السلطنه ) در صدد بود تا آن را بصورت فرمایشی برگزار کند. مجاهد نستوه که چندین ماه از آزادی اش نگذشته بود، برای افشا کردن ماهیت قوام بپاخاست و پس از سخنرانی در تهران ، عازم مشهد شد و در شهرهای مسیرش ، مردم را از وابسته بودن قوام به انگلیس و دخالت او در انتخابات آگاه می کرد. قوام از این اقدام به وحشت افتاد و او را در تیرماه 1325 در بین راه شاهرود - مشهد دستگیر که و به بهجت آباد قزوین تبعید نمود. آیة الله کاشانی یک سال در تبعید بسر برد تا این که بر اثر فشارهای سیاسی از سوی علما و مردم ، در 21 خرداد 1326 آزاد گردید و دوباره به تهران برگشت . شاه ایران پس از اقوام ، عبدالحسین هژیر، یکی دیگر از نوکران استعمار، را به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی کرد. کاشانی که از وابستگی هژیر اطلاع داشت ، به مخالفت برخاست و در 27 خرداد 1327 یعنی روزی که قرار بود، هژیر برای گرفتن راءی اعتماد به مجلس برود، مردم را به راهپیمایی در جلوی مجلس فرا خواند. مردم در آن روز تظاهرات پرشوری به راه انداختند به گونه ای عده ای در درگیری با مزدوران رژیم به شهادت رسیدند.

    تاریخچه مقبره آیت الله ابوالقاسم کاشانی

    سید ابولقاسم فرزند سید مصطفی پسر سید حسین کاشانی (که مرجع تقلید بود)، در ۱۸۷۷ م به دنیا آمد. به دنبال تحصیلات اصلی و ثانویه، سید ابولقاسم تهران را در سن ۱۵ یا ۱۶ سالگی ترک کرد و در نجف به پدرش پیوست. در نجف به تحصیلات مذهبی ادامه داد. ابولقاسم به همان خوبی آیت الله میرزا خلیل تهرانی و آخوند ملا کاظم خراسانی از پدرش علم آموخت. گفته شده که او در سن جوانی ۲۵ سالگی مجتهد شد. مقاومت بی‌شائبه ضد-انگلیسی کاشانی در سراسر عمرش، ریشه در رخداد اشغال بصره در نوامبر ۱۹۱۴ و کربلا و نجف در اواخر ۱۹۱۷ داشت. کاشانی به نبرد ضد اتگلیسی پیوست. گفته شده زمانی که شورش در اکتبر ۱۹۲۰ سرکوب شد، مقامات انگلیسی برای دستگیری کاشانی جایزه تعیین کردند. او از عراق گریخت و در ۱۹۲۱ به تهران رسید.

    ویژگی‌ها مقبره آیت الله ابوالقاسم کاشانی

    مخالفتهای آیة الله کاشانی سبب گشت تا در آستانه تشکیل مجلس مؤ سسان برای تغییر قانون اساسی ، او را از ایران دور گردانند. از این رو پس از واقعه ساختگی ترور ناموفق شاه بدست فخرایی در پانزدهم بهمن 1327، به دستور هژیر آیة الله کاشانی را به بهانه دست داشتن در ترور دستگیر و به لبنان تبعید کردند. سرانجام اعلامیه ها مؤ ثر افتاد و آیة الله کاشانی و تعدادی دیگر از افراد مبارز در انتخابات دوره شانزدهم راءی لازم را به دست آورند. ولی رژیم برای جلوگیری از ورود نمایندگان واقعی ملت به مجلس ، در تعداد آراء تقلب کرد. پس از ترور رزم آرا هیچکس جراءت مقاومت در برابر طرح ملی شدن صنعت نفت را نداشت . از این رو با تلاش تعداد کمی از نمایندگان مجلس ، در 24 اسفند 1339، طرح ملی شدن صنعت نفت در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و در 29 اسفند همان سال از تصویب مجلس سنا نیز گذشت و به این ترتیب در اثر تلاش و فداکاری مردم به رهبری آیة الله کاشانی یکی از آرزوهای ملت ستمدیده ایران ، به ثمره نشست . حسین علاء که پس از رزم آرا به نخست وزیری رسیده بود، بیش از دو ماه دوام نیاورد. بعد از استعفای علاء، دکتر مصدق در هفتم اردیبهشت 1330 به نخست وزیری رسید و آیة الله کاشانی در حمایت از او اعلام داشت که دست وی را در انتخاب وزیران باز خواهد گذاشت و هیچ گونه دخالتی در این باره نخواهد کرد. او برای پشتیبانی از دولت دکتر مصدق در برابر کار شکنی ها و تهدیدهای انگلستان ، مردم را به اجتماع در میدان بهارستان فراخواند و طی پیامی که برای اجتماع کنندگان فرستاد، آنان را نسبت به کارشکنیهای انگلیس و همدستی آمریکا با وی ، آگاه کرد. همچنین هنگامی که دولت مصدق برای تامین کمبود بودجه دولت ، اقدام به پخش اوراق قرضه کرد، آیة الله کاشانی مردم را به یاری دولت فراخواند و خرید اوراق قرضه را بر همه افراد واجب نمود. پس از تهدید دولت مصدق از سوی استعمار مبنی بر دخالت نظامی و گسیل داشتن چهار هزار چترباز و حرکت ناوهای جنگی به طرف سواحل ایران ، مجاهد سخن به میان آورد و گفت : اگر انگلیسیها به خاک ایران تجاوز کنند، خوزستان را برای آنها به جهنم تبدیل می کند.

    سایر اطلاعات مقبره آیت الله ابوالقاسم کاشانی

    در سال 1334 ش . شاه برای اینکه در پیوستن به پیمان ((سنتو)) مشکلی از جانب کاشانی نداشته باشد، ترتیبی داد تا در دیماه او را به بهانه شرکت در ترور رزم آرا دستگیر و روانه زندان کنند. آنگاه وی را پس از شکنجه های بسیار به پای میز محاکمه کشیدند و تا آستانه اعدام پیش بردند. ولی به موجب اعتراض یکپارچه روحانیت ، بویژه آیة الله بروجردی ، به ناچار از اعدامش دست کشیده و پس از مدتی آزادش ‍ کردند. سرانجام روحانی مجاهد با دلی پرخون از شکست نهضت و برقراری دوباره حکومت فساد، در 23 اسفند 1340 چشم از جهان فرو بست و پیکرش در میان انبوه مشتاقان تا حرم حضرت عبدالعظیم علیه السلام تشییع گردید و بین مزار آن حضرت و امامزاده حمزه به خاک سپرده شد.
    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري مقبره آيت الله کاشاني مقبره شاه عبدالعظيم مقبره شهرري آيت الله کاشاني مقبره مقبره شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني شهرري شاه عبدالعظيم مقبره شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري شهرري مقبره شهرري آيت الله کاشاني شهرري شاه عبدالعظيم مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم مقبره آيت الله کاشاني شهرري مقبره شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره شاه عبدالعظيم شهرري مقبره شهرري آيت الله کاشاني مقبره شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره شهرري آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم مقبره آيت الله کاشاني شهرري مقبره آيت الله کاشاني شهرري شاه عبدالعظيم شاه عبدالعظيم مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم مقبره شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني شهرري شاه عبدالعظيم شهرري مقبره شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني شهرري مقبره آيت الله کاشاني شهرري مقبره شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني مقبره شهرري آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري شاه عبدالعظيم مقبره شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري مقبره شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني مقبره شهرري آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم مقبره شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني شهرري مقبره شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني مقبره آيت الله کاشاني شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني مقبره شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم مقبره شهرري شاه عبدالعظيم مقبره آيت الله کاشاني شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره شهرري شاه عبدالعظيم شهرري مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني مقبره شهرري مقبره آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم شهرري آيت الله کاشاني مقبره شاه عبدالعظيم شهرري شاه عبدالعظيم مقبره آيت الله کاشاني شهرري آيت الله کاشاني شاه عبدالعظيم مقبره شهرري شاه عبدالعظيم آيت الله کاشاني مقبره