3
از29 نظر

سرای سعدالسلطنه

    6459
    نمایش

    سراي سعدالسطنه که به سراي سعدالسلطنه، سراي سعديه، سراي سعادت و بازارچه سعدالسلطنه نيز معروف است، در مرکز شهر قزوين واقع شده است. کاروان‌سرای سعدالسلطنه به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. کاروانسرای سعدالسلطنه بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده جهان و بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران است. این اثر تاریخی در سال ۱۳۱۶ در زیر مجموعه بازار قزوین ثبت شد. این جاذبه، مقصد بسیار ویژه‌ای برای تفریح و عکاسی است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات سرای سعدالسلطنه

    کاروانسرای سعدالسلطنه یکی از معدود کاروانسراهای ایران است که دارای چندین حمام، سرا، تیمچه، شترخان، راسته، چهارسوق، مسجد، چایخانه و … است. رودی اصلی کاروانسرای سعدالسلطنه از خیابان امام خمینی است که ۴ طاق نما در طرفین داشته و سقف آن نورگیر ندارد و به صورت عرقچین ساخته شده است و خیابان را به حیاط اصلی سرای سعدالسلطنه متصل می‌کند.

    تاریخچه سرای سعدالسلطنه

    سرای سعدالسلطنه به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد.

    ویژگی‌ها سرای سعدالسلطنه

    سرای سعدالسلطنه بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده جهان و بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران است. این اثر تاریخی در تاریخ ۱۳۱۶/۹/۱۷ با شماره ثبت ۱۰۲۱ در زیر مجموعه بازار قزوین ثبت شد.

    زمان مناسب بازدید سرای سعدالسلطنه

    باتوجه به وضعیت آب و هوایی قزوین، بهترین زمان سفر برای بازدید از این جاذبه فصل بهار تا اوایل پاییز است. اما با توجه به سرپوشیده بودن کاروانسرای سعدالسلطنه، هر زمان از سال می‌توانید از آن بازدید کنید.

    پیشنهاد ویژه سرای سعدالسلطنه

    در کنار بازدید از کاروانسرای سعدالسلطنه، پیشنهاد می‌کنیم جاذبه‌های دیگری مثل کاخ چهلستون، بازار قزوین، موزه قزوین و دولتخانه صفوی را هم ببینید. در این کاروانسرا، چند کافه و رستوران هم وجود دارد که می‌توانید به آنها هم سر بزنید.

    سیمای عمومی سرای سعدالسلطنه

    سرای سعدالسلطنه در حال حاضر با وسعت ۶٫۲ هکتار دارای ۷ حیاط است که عبارتند از حیاط بزرگی به نام حیاط سعدالسلطنه با وسعت ۳۰۷۳ متر مربع که ۱۵۹۳ متر مربع آن فضای باز و باقی، فضای بسته و نیمه باز است و در چهار جانب آن حجرات قرار گرفته است.

    حیاط دیگری در سمت غربی این حیاط با نام نگارالسلطنه واقع است و دارای دو حجره و دو انبار بسیار بزرگ است و در آن از سمت غرب به راسته وزیر باز می شود. حیاط دیگر با نام سعدیه از شرق به حیاط سعدالسلطنه متصل است که دارای ۱۰ باب حجره و یک گرمابه است.

    امکانات ویژه سرای سعدالسلطنه

    ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده‌ای قرار دارد. چهار طرف گنبد را، چهار نیم‌گنبد با رسمی‌بندی و نورگیر فراگرفته‌اند که فضا را بزرگتر نشان می‌دهند.

    شرایط استفاده سرای سعدالسلطنه

    بازدید از کاروانسرای سعدالسلطنه برای عموم آزاد و رایگان است و از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب می‌توانید از این بنای تاریخی بی‌نظیر بازدید کنید.

    وسایل مورد نیاز سرای سعدالسلطنه

    باتوجه به اینکه زمین سرای سعدالسلطنه، سنگ‌فرش است، حتما کفش مناسب پیاده‌روی بپوشید و آب آشامیدنی، دوربین عکاسی و پاوربانک همراه خودتان ببرید.

    چه جوری برم ؟

    پیاده روی

    از سبزه میدان می‌توانید با اندکی پیاده‌روی به کاروانسرای سعدالسلطنه برسید.

    ماشین شخصی

    با ماشین شخصی باید به میدان آزادی، خیابان امام خمینی بروید.

    تاکسی

    تاکسی‌های شهری می‌توانند شما را برای بازدید از این جاذبه راهنمایی کنند.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    کارتخوان
    اینترنت بی‌سیم
    نمازخانه
    تلفن عمومی
    پارکینگ/ جای پارک
    بوفه
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه اتوبوس
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    شکم‌گردی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.