سفر به خنکترین بندر جنوب؛ «چابهار» زیبا اما ناشناخته

به گزارش بزنیم بیرون ، منطقه چابهار جزو معدود مناطق کشور است که مملو از جاذبه های بی نظیر و کم نظیر طبیعی و تاریخی است . وجود جاذبه های طبیعی در این نقطه از کشور ، مرهون شرایط اقلیمی ، موقعیت خاص مکانی و جغرافیای تاریخی در ادغام با تحولات زمین ساختی و سایر متغیرهاست . در این منطقه می توان پدیده های متعدد ژئوتوریستی همچون فروسایی یا ساییدگی ، دگرشیبی یا ناجوری ، فرسایش تفاصلی ، هم شیبی ، خوردگی ، رخنمون یا برون زد را مشاهده کرد . جمیع این پدیده ها ، خود می توانند به صورت منفرد ، جاذبه های زیبایی محسوب شده و حجم انبوهی از اکوتوریست ها را به این منطقه سوق دهند .

همچنین وزش بادهای موسمی مونسون در ایام تابستان از اقیانوس هند به ساحل چابهار از گذشته همواره به عنوان یکی از عوامل طبیعی این منطقه در جذب گردشگر محسوب می شده است.

این بادهای فصلی با شدت و ضعف تا پایان شهریور ادامه دارد و وزش این بادها، باعث می شود تا در فصل تابستان و گرم ترین ماه های سال، هوای چابهار بیش از اندازه گرم نباشد و چابهار را به خنک ترین بندر جنوب کشور در تابستان تبدیل کرده است.

تالاب لیپار

در 15 كیلومتری شهر چابهار بعد از روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی گواتر،تنگه ای مشرف به دره ای زیبا قرار دارد كه از بالای آن روستای لیپار در میان سبزه زارها پیداست. در میان دو كوه آب بندی ایجاد شده و آبگیری به طول 14 كیلومتر در خود جای داده است.در این آبگیر انواع بوته ها و درختچه ها وجود دارد.

جنگل حرا

این جنگل زیبا در ناحیه ساحلی خلیج گواتر در نزدیكی محلی كه رودخانه باهوكلات به دریای عمان می ریزد قرار دارد.حرا نام درختچه‌ ای است که در مرداب نواحی گرم می‌روید و زیستگاه بی‌نظیری برای گونه‌های ارزشمند پرندگان آبزی مانند فلامینگو ،پلیکان .عقاب ماهی خوار است و گشت وگذار در پهنه خلیج گواتر واین جنگل‌ها بسیار شگفت انگیز است.

ساحل صخره ای(دریا بزرگ)

در چابهار به دلیل موقعیت منحصر به فرد آن که تنها بندر اقیانوسی کشور است، منطقه ای وجود دارد که به ساحل صخره ای معروف است. منظره برخورد موج به صخره و ارتفاع آب که گاهی تا ۵متر پس از برخورد با صخره های بلند اوج می گیرد، انواع خرچنگ ها و لاک پشت هایی که روی صخره ها همبازی موج اقیانوس و جدال موج و صخره اند، همه و همه جلوه های نابی از طبیعت شاعرانه را به تصویر می کشند.در این ساحل پدیده موج فشان را می توان دید.ارتفاع این امواج به 15 متر می رسد و در فصل مرداد و مصادف با وزش بادهای موسمی است

رودخانه باهوكلات

باهو کلات یکی از پر آب ترین رودخانه ها ی استان و عامل اصلی حیات و زندگی در جنوب بلوچستان به حساب می آید. این رودخانه آب های مناطق جنوبی ایرانشهر و چابهار را جمع آوری و به دریای عمان سرازیر می کند. این رودخانه به دلیل زیستگاه تمساح ایرانی از نظر گردشگری اهمیت فراوانی دارد. در این زیستگاه که گاهی تا چند ماه بدون آب باقی می ماند، جانورانی که حیات آنها به آب وابسته است، به گونه ای حیرت انگیز خود را با شرایط محیطی وقف می هند. رودخانه باهو کلات به خلیج گواتر – دریای عمان سرازیر می شود.

 گل فشان چابهار

تپه های گل فشان، یكی از جاذبه های منحصربفرد در دنیاست .در شمال غربی چابهار و در 20 كیلومتر روستای كهیر سه تپه كوچك گل فشان به ارتفاع 20-10 متر وجود دارد كه دو تای آنها از چندین سال پیش خاموش شده و سومین آنها كه هنوز فعال است.همواره از دهانه تپه‌های گل افشان گل سرد طوسی رنگی تراوش می‌کند این پدیده به مرور زمان به یک تپه بلند تبدیل شده ،پرتاب گل و متصاعد شدن گاز از ژرفای زمین نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند و در اطراف این پدیده هیچ گیاهی رشد و نمو نمی‌کند.همچنین به دلیل وجود گازهای زیر زمینی نمی توان نزدیک تپه گل افشان رفت و از فاصله ای دور می توان این پدیده طبیعی را مشاهده کرد.

كوه های مریخی

كوه های مریخی یا مینیاتوری به موازات دریا از منطقه كچو تا نزیكی های خلیج گواتر كشیده شده اند.این كوه ها از پدیده های ژئومورفولوژی منطقه به شمار می روند.کوه های مینیاتوری یا مریخی از دیگر جاذبه‌ های چابهار به حساب می‌آید این سلسله کوه ها از منطقه کچو تا خلیج گواتر به موازات دریا پیش رفته است.

کوههای مریخی مناظری از کوه های کره ماه را برای انسان تداعی می‌کند جنس رسوبات این کوه ها و همچنین فرسایش خاص آن موجب ایجاد شیارها و تراش‌ های زیبایی شده است که گویی نقاشی زبر دست آن را به تصویر کشیده است.

رنگ تقریبا سفید رنگ کوه با واریزه‌های بسیار در پای ‌آن وجود گرما و حرارت و شرجی هوا و رطوبت نسبتا بالا و سوی دیگر آن دریا که به‌ این منظره آغوش گشوده است ،مناظزی رویایی و تخیلی را در ذهن بیننده پدید می ‌آورد.

بندر تاریخی تیس و رمین


بندر تیس

دهکده صیادی تیس، در ضلع شرقی محدوده منطقه آزاد قرار گرفته است. قدمت این روستا به ۲۵۰۰سال قبل می رسد و در دهانه خلیج چابهار جا گرفته است.اسکله تیس در داخل محوطه و اراضی منطقه آزاد و اسکله رمین در ۱۰کیلومتری شرق چابهار قرار دارد. تماشای کشتی ها، قایق های صیادی، صیادان و صید انواع ماهی ها و شاه میگو که از محصولات دریایی هستند، دیدنی است. یکی از مهم ترین محصولات صیدی در این اسکله ها، شاه میگوی جنوبی می باشد که یکی از محصولات صادراتی این منطقه به شمار می آید. ماهیگیری اصلی در این دو اسکله انجام می گیرد.


بندر رمین

مراكز تجاری

بازارها و مراکز تجاری منطقه آزاد چابهار یکی از جاذبه‌های ویژه این بندر محسوب می‌شود و مسافران و گردشگران نیز با خرید از این مراکز و سوغاتی سفر ، با دستی پر راهی شهر و دیار خود می‌شوند.در منطقه آزاد چابهار بازارهای متعدد و پررونق از جمله بازار پردیس،صالحیار،صدف،فردوس و تیس وجود دارد.

بندربریس

از چابهار به طرف شرق یعنی مرز پاکستان بندر صیادی رمین قرار دارد در همین مسیر بندر صیادی دیگری به نام بریس در پای یک صخره عظیم کوهستانی ایجاد شده است و قایق‌ها به طرز زیبایی در کنار اسکله پهلو گرفته‌اند.

بی‌تردید بریس از زیباترین اسکله‌های صیادی ایران است به خصوص در صورت مساعد بودن شرایط بارندگی ، فواصل جاده بریس و کوههاو تپه‌های مخروطی آن یکی از مناظر بدیع طبیعت را خلق کرده است.

قلعه پرتغالی ها

این بنای تاریخی، روبروی جاده تیس بر روی تپه ای قرار دارد و مشرف بر خلیج چابهار است. این قلعه دارای حصار و دو برج می باشد که در محوطه ای بزرگ ساخته شده است. در ورودی آن که در حال حاضر قسمتی از سر در و طاق ها باقی مانده، دارای هشتی وسیعی می باشد که در قسمت شمال شرق قلعه قرار دارد. این قلعه یکی از مستحکم ترین قلعه های باقی مانده در ایران می باشد و در جوار آن، کوهی موسوم به فیل بند واقع شده است.

تمساح پوزه کوتاه

تمساح پوزه کوتاه برجسته ترین موجود حیات وحش چابهار است که به طور طبیعی در این منطقه زندگی می کند. زیستگاه اصلی این تمساح، محلی به نام گاندو خوانده می شود. هم اکنون در این منطقه، طرحی در دست اجرا است که برای نخستین بار در کشور، این حیوان حفظ و تکثیر شود. این نوع تمساح از نادرترین نوع در جهان است که دررودخانه های سر باز زندگی می کند. بیشتر این تمساح ها در برکه های میان باتلاق ها متمرکز هستند و تنها حیوانی است که ارزش بین المللی دارد.

 انجیر معابد

درخت مکر زن که به انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز معروف است، نام درختی معروف در چابهار است که این درخت از جاذبه های گردشگری این شهر به شمار می آید. درخت مکر زن دارای برگ های پهنی است و شاخه های آن به پایین سرازیر می شود و در لابه لای شن ها ریشه می دواند. مردم شاخه های آن را می زنند تا به شکل چتری درآید.

هتل های چابهار

اگر به چابهار سفر کردید هتل های 4 ستاره لاله مکان مناسبی جهت اقامت است نرخ هتل لاله در جدول زیر آمده است:

Waves Waves Waves

دوست داری یه مقاله بنویسی

اگه فکر می‌کنی حرفی برای گفتن داری، می‌تونی یه مقاله کاربردی یا جذاب برای سایت بنویسی.