گشت و گذار در میدان هفت تیر به بهانه خرید

اینجا گذر زندگی چیزی كمتر از حركت تند چرخ ماشین ها ندارد. تند و تیز همه می روند و می آیند. تا چشم كار می كند شور زندگی و هیجان یك روز كاری است.
خوب كه اطرافم را برانداز می كنم یك چیز بیشتر از همه خودنمایی می كند آدم هایی كه ممكن است بارها از این میدان گذشته باشند و چیزی جز چند ویترین رنگارنگ از مانتو های متنوع ندیده باشند.اینجا محله ای برای زندگی نیست.كسب و كار حرف اول را می زند.

میدان هفت تیر

میدان هفت تیر (بیست و پنج شهریور سابق) یکی از میدان‌های مهم شهر تهران است که در محدودهٔ مرکز شهر واقع است. این میدان از سمت جنوب با خیابان‌های شهید مفتح و کریمخان زند و از سمت شمال با خیابان شهید مفتح، بهار شیراز و بزرگراه مدرس ارتباط دارد. یکی از ایستگاه‌های خط یک متروی تهران به نام ایستگاه هفت تیر در جنوب این میدان واقع است.
 


مساحت این میدان در حدود ۳۳٬۰۰۰ متر مربع بوده و طبق اعلام شهرداری تهران قرار است کل این میدان با ساخت زیرگذر به میدانی زیرزمینی تبدیل شود.

میدان هفت تیر زیر زمینی می‏ شود؟

 چرا میدان هفت تیر سر و تهش معلوم نیست. همین سوال باعث شد تا شهرداری به فکر ساماندهی این میدان بیفتد . هر حال  زیرزمینی شدن میدان هفت تیر پس از طی مراحل مطالعاتی ، در حال انطباق با طرح جامع شهر تهران است تا اجرایی شود.فعلا به جای زیرگذر پل عابر پیاده در این میدان نصب شده است.

در کل ، این پروژه یکی از مهم ترین پروژه هایی است که در دستورکار شهرداری تهران قرار دارد و در حال حاضر مقدمات ساخت این پروژه در حال پیگیری است که با انتقال شریان های ارتباطی میدان هفت تیر به زیر زمین ، سطح کنونی میدان به فضاهای خدماتی، فرهنگی، تفریحی و فضای سبز تبدیل می شود.


محورهای موجود در منطقه از حد فاصل بزرگراه مدرس تا خیابان مفتح به زیر زمین انتقال داده می شود و بیش از 3 هکتار فضای پیاده راه در این طرح ایجاد خواهد شد. ترافیک سنگین منطقه و وجود معارضان از جمله مشکلات اجرای این طرح است .

ساخت پارکینگ طبقاتی بزرگی در این پروژه پیش بینی شده است . ضمن آنکه زیرگذر هفت تیر 6 ورودی و خروجی خواهد داشت و جایگاهی برای وسائل حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و تاکسی قبل از ورودبه زیر گذر در نظر گرفته می شود.با ساخت زیرگذر هفت تیر بار ترافیکی منطقه مرکزی تهران کاهش می یابد و ترافیک محورهای مدرس ، مفتح و کریم خان نیز روان می شود. 

بازار مانتوهای  پایتخت

میدان هفت تیر جدا از تمام ویژگی‌هایی كه به عنوان یك میدان شلوغ شهر دارد، مركز خرید مانتو برای بانوان است؛ مركزی كه سال‌هاست با فروشگاه‌ها و مغازه‌های رنگارنگ میزبان زنان تهرانی است.

میدان هفت تیر یکی از اصلی ترین مراکز عرضه مانتو و پالتوست و تقریبا هر سلیقه ای را راضی می کند. هم مانتوی مجلسی پیدا می کنید و هم مناسب استفاده روزمره اما کمی وقت و حوصله لازم دارد، پیشنهاد می کنیم حراج های آخر فصل رو از دست ندهید.
 
هتل مروارید یا همان دیاموند سابق

هتل مروارید با قدمتی 50 ساله مسافران زیادی را به خود دیده است.مهمانانی  که برای مدت کوتاهی مهمان مروارید می شدند و چند صباحی رهگذرمیدان هفت تیر.  هتل مروارید از نظر دسترسی در قسمت ورودی بزرگراه مدرس قرار دارد که مرکز شهر را به شمال شهر و دیگر بزرگراه های اصلی متصل می کند .

وجود ایستگاه مترو در فاصله ای کمتر از 200 متر از هتل و نیز دسترسی آسان به بازار بزرگ تهران و دیگر مناطق مرکزی شهر و همچنین قرارگرفتن مراکز خرید بزرگ در میدان هفت تیر همگی باعث شده  تا این هتل از نظر موقعیت مکانی و دسترسی در شرایط ممتاز و استثنایی قرار بگیرد.هتل مروارید هتل 3 ستاره  را می توانید به راحتی در میدان هفت تیر پیدا کنید.
 
موزه عکاسخانه

موزهٔ عکسخانه یا عکسخانهٔ شهر، یکی از موزه‌های استان تهران است. این موزه که در میدان هفت تیر واقع شده‌است، بدست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و با کوشش بهمن جلالی ساخته شده‌است. در این موزه تاریخچه‌ای از عکس، تجهیزات عکاسی و... برای تماشای بینندگان قرار گرفته‌است.

موزه عکسخانه شهر نخستین موزهٔ تخصصی کاربردی در ایران و خاورمیانه است که در اردیبهشت سال۷۴ در فضایی با مساحت ۲۵۰ مترمربع ساخته شد. خدا بیامرز بهمن جلالی برای سرپا شدن این موزه تلاش زیادی کرد.

از جمله اهداف عکسخانه گردآوری و عرضهٔ کتاب های منتشر شده در حوزه عکاسی است و در حال حاضر با تهیه عنوان‌های جدید کتاب های فارسی و لاتین عضو جدید نیز می پذیرد. لابراتوار چاپ عکس و ظهور فیلم همه روزه با هماهنگی قبلی از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۵:۳۰ در اختیار دانشجویان و علاقمندان قرار دارد.

در بوی قهوه گم می شوی

میدان هفت تیر بزرگ‌تر و شلوغ‌تر از آن است كه به جز فروشگاه‌های بزرگ و مانتو‌فروشی‌های رنگارنگ و ترافیك همیشگی‌اش چیزی دیگری به چشم بیاید. در ضلع شمالی این میدان و ابتدای خیابان مفتح شمالی مغازه‌ای قدیمی سال‌هاست كه قهوه می‌فروشد.

ویترین كوچك و شلوغ این مغازه كوچك پر از بسته‌های كوچك و بزرگ قهوه، كاكائو و چای است و قهوه‌جوش‌های كوچك و بزرگ كه مقواهای كوچك چسبیده به تن‌شان قیمت‌شان را با متانت به شما نشان می‌دهند اما میان این همه شلوغی، ترازوی كرم رنگ و قدیمی بیشتر از همه خود نمایی می‌كند حتی از چند آسیاب دستی خاك گرفته كه شاید سال‌هاست همان گوشه‌اند. كسی نیست.

چند كارتن گوشه‌ای روی هم تلنبار شده‌اند. فروشنده را صدا می‌زنم. پیرمردی از اتاقك گوشه مغازه بیرون می‌آید و نزدیك كه می‌شود بوی قهوه حواسم را پرت می‌كند. از قهوه‌ها می‌پرسم. می‌گوید از دلال‌ها می‌خریم، اگر بازار بروی راحت پیدای‌شان می‌كنی.

این جا فقط آسیاب‌شان می‌كنیم و در بسته‌های 100 گرمی می‌فروشیم. پیرمرد عجله دارد. در حالی كه به سمت اتاقكش كه هنوز بوی سنگین قهوه را بیرون می‌دهد می‌رود، می‌گوید: قهوه ترك كیلویی 12 هزار تومان و قهوه فرانسه 14 هزار تومان و... و در بوی قهوه گم می‌شود.
 
مسجد الجواد (ع)


مسجد الجواد (ع) درضلع شرقی میدان هفت ‌تیر واقع شده است که گفته می‌شود درسال ۱۳۴۱ ، تأسیس شده .این مسجد بنا به دلایل مختلفی‌، از جمله قرار گرفتن در مرکز شهر تهران‌، نوع خاص معماری و امکانات جانبی مسجد، توجه شهروندان تهرانی را به خود جلب کرده است.

 در این مسجد جدا از برگزاری نماز جماعت روزانه‌، مجالس ترحیم هم برپا می‌شود. در ایام تابستان، کلاس‌های مختلف علمی‌، تفریحی‌، مذهبی و اردوهای دسته‌جمعی برگزار می‌شود. مسجدالجواد کتابخانه ای‌ با ۱۹۰۰۰جلد کتاب دارد. این مسجد اولین مسجد مدرن ایرانی است که به وسیله مهندس ابراهیمی طراحی شده است‌.

 ساختمان مسجد از2 بخش شبستان و سالن سخنرانی تشکیل شده است‌. سالن سخنرانی 2 طبقه است‌. نمازخانه به صورت مخروطی از اضلاع متقاطع تشکیل‌شده که از رأس به قاعده پهن‌تر می‌شود. این 2قسمت مسجد در مجموع ۱۲۵۰ مترمربع مساحت دارد.

Waves Waves Waves

دوست داری یه مقاله بنویسی

اگه فکر می‌کنی حرفی برای گفتن داری، می‌تونی یه مقاله کاربردی یا جذاب برای سایت بنویسی.

برچسب ها
گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی گشت و گذار میدان هفت تیر گشت و گذار تاریخچه گشت و گذار تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار گشت و گذار تاریخچه میدان هفت تیر تهرانگردی تاریخچه گشت و گذار تاریخچه میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی تهرانگردی گشت و گذار تهرانگردی میدان هفت تیر تهرانگردی تاریخچه گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی گشت و گذار تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی گشت و گذار تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر تاریخچه گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی تاریخچه تاریخچه گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار تاریخچه میدان هفت تیر تهرانگردی تاریخچه تهرانگردی گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر تهرانگردی گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی تاریخچه گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی میدان هفت تیر تاریخچه گشت و گذار تاریخچه میدان هفت تیر تهرانگردی گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه تهرانگردی گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار تهرانگردی گشت و گذار میدان هفت تیر تاریخچه تهرانگردی میدان هفت تیر گشت و گذار تاریخچه تهرانگردی تاریخچه گشت و گذار میدان هفت تیر تهرانگردی میدان هفت تیر تاریخچه گشت و گذار تهرانگردی تاریخچه میدان هفت تیر گشت و گذار