مشخصات امامزاده میرارم دشتی
امامزاده ميرارم يا «پيرارم» يا «پيرچل گزو» در جنوب شهر خورموج واقع شده است. درون بقعه که محل مقبره پيرچهل گزو است، ضريح و معبرى وجود ندارد.
ویژگیها امامزاده میرارم دشتی
سیمای عمومی امامزاده میرارم دشتی
درون اتاق، سنگ قبری است بسیار دراز که تقریباً تمام طول اتاق را پُر کرده است و هیچ شباهتی به دیگر سنگ قبرهای زیارتگاههای استان بوشهر ندارد. آقای احمد اقتداری که خود، بقعه را از نزدیک دیده توصیف جالبی از این سنگ میکند: نه خود گنبد، نه گنبدکها، نه دیوارها و نه درها هیچ کدام، ارزش هنری و تاریخی ندارند. درون بقعه بر خلاف تمام زیارتگاههای شناخته شده در آبادیهای جنوب، ضریح و محجّری وجود ندارد و مقبره با سنگی از نوع سنگهای قدیمی و سخت محلّی که از کثرت سایش صیقل یافته است به طول 12 متر، با تراشی اسلیمی و نقش سروک سازی بسیار ظریف، بر روی پایهای مستطیل شکل به طول 5/13 متر و عرض 05/2 متر قرار دارد. بر روی پایۀ طویل، سنگ تراشیدۀ ترنجی و اسلیمی به ارتفاع 35 سانتیمتر با دو لچک کوچکتر در بالا و پایین و یک اسلیمی پهن و عریض در وسط قرار دارد.
در کنار این سنگ اسلیمی شکل، خطوط و نقوش ظریف در اندازههای مختلف به چشم میخورد. دو پایه آتش دان سنگی نظیر آتشدانهای سنگی دوره هخامنشی بر روی این سنگ قرار گرفته است. علاوه بر آن، یک قطعه سنگ بیضی شکل در داخل بقعه و بر روی آن وجود دارد که قابل جابه جا شدن است. یک طرف آن، نقش زن و مردی که دست در دست هم دارند حجّاری شده است و در طرف دیگر تاریخ فوت شخصی ذکر شده به نظر میرسد این سنگ به زمانهای بسیار دور، پیش از اسلام و به دورۀ سلطه یونانیان و عهد سلوکیان میرسد.
زمان مناسب بازدید امامزاده میرارم دشتی
بهترين زمان براي بازديد از اين جاذبه اواخر پاييز تا اوايل بهار مي باشد.
پیشنهاد ویژه امامزاده میرارم دشتی
به شما پيشنهاد ميكنيم از ديگر جاذبه هاي خورموج هم بازديد كنيد.
سایر اطلاعات امامزاده میرارم دشتی
مردم خورموج بر اين باورند که اين مقبره مدفن ميرارم فرزند سام پسر نوح پيامبر است.
تاریخچه امامزاده میرارم دشتی
قدمت اين بقعه به دوران قاجار باز مي گردد.