0
از0 نظر

بازار قزوین

    344
    نمایش

    بازارهای تاریخی ایران به ‌عنوان مهم ‌ترین محور ارتباطی، اقتصادی و اجتماعی علاوه بر داشتن فضاهای اقتصادی، به دارا بودن فضاهای فرهنگی و اجتماعی، مانند مساجد، مدرسه، خانقاه ‌ها، زورخانه‌ ها (ورزشگاه) و کاروانسرا در کنار آن نیز بی تفاوت نبوده‌اند که تمام این مجموعه‌ها را در کنار هم می‌بینیم. بازار قزوين يكي از اين بازارها است. بازار قزوین در زمان صفویه ساخته شده است و بازدید از آن شما را با شکوه هنر معماری آشنا می‌کند.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    تاریخچه بازار قزوین

    همان‌طور که گفتیم بازار قزوین قدمتی هزار سال دارد. مانند بیشتر بازارهای ایران، بازار قزوین هم در بخش پر رفت و آمد شهر و در احاطه محله‌های شهر امتداد یافته بود تا به مسجد جامع می‌رسید. پس از اینکه شاه طهماسب صفوی، قزوین را پایتخت خود قرار داد، تغییرات زیادی در شهر رخ داد. در این زمان میدان بزرگی در قزوین شکل گرفت که بعدها الگویی برای میدان نقش جهان شد.

    بخش‌های مهم بازار سنتی قزوین در همین دوران ساخته شدند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های بازار آن دوره کاروانسرای شاه عباسی بود. دیگر اثری از میدان بازار نیست و مسجدالنبی هم جایگزین کاروانسرای شاه عباسی شده است. در ادامه این تغییرات مسجد جامع از بافت بازار جدا شد و از مسجدالنبی، که مسجد حامع حدید لقب گرفت، گذرگاه‌های جدیدی به بازار باز شد. در دوران قاجار نیز این تغییرات ادامه یافت و بازار سنتی قزوین را به دوران اوج شکوفایی خود رساند. یکی از دلایل اهمیت یافتن این بازار در زمان قدیم این بود که قزوین بر سر راه‌های غربی و شرقی ایران قرار داشت و همین جایگاه باعث شد بازار قزوین تبدیل به قلب اقتصادی منطقه و مرکز تجارت بین‌المللی به اروپا و روسیه شود.

    ویژگی‌ها بازار قزوین

    این بازار در زمان‌های قدیم دارای بخش‌هایی بوده که تعدادی از آن ها امروز دیگر از بین رفته‌اند. از جمله بازارهای مشهور مجموعه بازار سنتی قزوین می‌توان به بازار علاقه‌بندها، بزازها، نجارها، خراط‌ها، پوست‌فروش‌ها، پالان دوزها، ریسمان‌سنج‌ها، پنبه‌فروش‌ها، آهنگران، زرگرها، چیتگرها، علاف‌ها، حلبی‌سازها، گیوه‌کش‌ها و… اشاره کرد.

    بازارچه‌های معروف مجموعه بازار قزوین عبارت بودند از: بازارچه‌های آقا، استاد علی نجار، باغشاه، حاج ادریس، معصوم، حاج میر حسن، حاج محمد رحیم، بازارچه قیصریه، تجارتخانه تومانسیان، زعفرانیه، چروک و…

    از سراهای معروف بازار قزوین می‌توان از سرای شاه، سرای وزیر، سرای سعادت، کاروانسرای سعدالسلطنه، سرای دالان دراز، سرای نگارالسلطنه و… نام برد.

    سیمای عمومی بازار قزوین

    بخش‌هایی از معماری این بازار به بازار اصفهان و بازار شیراز شباهت دارد و سبک معماری دوره صفوی و قاجار را بازگو می‌کند. این سازه در طول زمان دچاره تغییراتی شد که یکی از آن‌ها جدایی مسجد جامع از آن بود.

    سایر اطلاعات بازار قزوین

    بازارهای مشهور مجموعه بازار قزوین: علاقه‌بندها، نجارها، بزازها، بلورفروش‌ها، خراط‌ها، پالان‌دوزها، پوست‌فروشان، ریسمان‌سنج، پنبه فروش‌ها، بازارهای آهنگران، چیتگرها، زرگرها، عطارها، علاف‌ها (علاف راسته)، کهنه فروش‌ها، مسگرها، حلبی سازها گیوکش‌ها، زنانه بازار و....

     بازارچه‌های مشهور مجموعه بازار قزوین: بازارچه‌های آقا، معصوم، استاد علی نجار، باغشاه، حاج ادریس، حاج محمد ابراهیم، حاج محمد رحیم، حاج میرحسن، بازارچه قیصریه، تجارت‌خانه تومانسیان، حاج محمدحسین جدید، زعفرانیه، چروک و....

     سراهای مشهور مجموعه بازار قزوین: سرای سعادت، سرای شاه، سرای وزیر، سرای نقدعلی، سرای حاج محمد باقر، کاروانسرای سعدالسلطنه، سرای دالان دراز، سرای ضرابخانه، سرای نگارالسلطنه و....

    نکات مثبت بازار قزوین

    این اثر در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۵۶ با شماره ۱۰۲۱ در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.

    نکات منفی بازار قزوین

    وسایل مورد نیاز بازار قزوین

    هنگام بازدید از بازار قزوین، کفش مخصوص پیاده‌روی بپوشید و کارت بانکی، پول نقد، پاوربانک، آب آشامیدنی و یک وعده خوراکی همراه داشته باشید.

    مشخصات بازار قزوین

    بازارهای تاریخی ایران به ‌عنوان مهم‌ترین محور ارتباطی، اقتصادی و اجتماعی علاوه بر فضاهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مانند مساجد، مدرسه، خانقاه ‌ها، زورخانه‌ ها (ورزشگاه) و کاروانسرا هم داشته‌اند. بازار قزوين يكي از اين بازارها است کنه در طول مسیر و فقط با چند پیاده‌روی می‌توانید چند جاذبه تاریخی را هم ببینید و از قزوین‌گردی لذت ببرید.

    زمان مناسب بازدید بازار قزوین

    با توجه به سرپوشیده بودن این جاذبه، هر زمان از سال می‌توانید از بازار قزوین بازدید کنید.

    پیشنهاد ویژه بازار قزوین

    پیشنهاد ما به شما این است که در کنار بازدید از بازار قزوین، از جاذبه‌های دیگری مثل حسینیه امینی‌ها، عمرات چهلستون، موزه قزوین و عمارت سردار مفخم هم دیدن کنید.

    چه جوری برم ؟

    پیاده روی

    برای قزوین‌گردی به ماشین شخصی نیاز ندارید و می‌توانید با کمترین هزینه، جاذبه‌های قزوین را هنگام پیاده‌روی ببینید.

    ماشین شخصی

    با ماشین شخصی باید به خیابان امام خمینی بروید.

    تاکسی

    تاکسی‌های شهری می‌توانند شما را برای بازدید از بازار قزوین راهنمایی کنند.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    کارتخوان
    نمازخانه
    تلفن عمومی
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    ایستگاه اتوبوس
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    شکم‌گردی
    خرید
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.