0
از0 نظر

بهشت گمشده

    5478
    نمایش

    بهشت گمشده نام منطقه‌اي خوش آب و هوا و سرسبز در شهرستان مرودشت و کامفيروز است که نام اصلي آن تنگ بستانک بوده و اکنون به بهشت گم شده مشهور شده است.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات بهشت گمشده

    تنگ بستانک (Bostanak canyon) منطقه حفاظت شده ای با مساحت 15324 هكتار در شمال غربی استان فارس است که در فاصله 120 كيلومتري شهر شيراز در بخش كامفيروز از توابع شهرستان مرودشت واقع شده است. میانگین ارتفاعی این منطقه بین 1700_3700 متر و میانگین درجه حرارت بین 14_16 درجه و متوسط بارندگی 42/479 میلی متر است.

    تاریخچه بهشت گمشده

    تنگ بستانك درگذشته بيشتر شهرت محلي داشت و منطقه ييلاقي بخش هاي كامفيروز و بيضا محسوب شد. در گذشته مهمترين سودمندي آن براي روستاه هاي پايين دست استفاده از منابع آب براي مصرف شرب، كشاورزي و گردشگري موردي جوامع محلي بوده است و تا اواخر دهه 50 براي شهرنشينان نامي نا آشنا بوده و كمتر مورد استفاده گردشگري فشرده قرار گرفت، اما از اوائل دهه 60 اين منطقه بتدريج توسط گروههاي كوهنوردي و گردشگران طبيعت معرفي شد و به لحاظ زيباييهاي خيره كننده و چشم انداز طبيعي منحصربه‌فرد، توسط بازديدكنندگان علاقه‌مند بهشت گمشده نام گذاري شد.

    ویژگی‌ها بهشت گمشده

    تنگ بستانگ منطقه ای است عمدتاً کوهستانی با پوششی جنگلی اقلیم منطقه ایرانی تورانی بوده و دارای تابستانهایی خشک و زمستان هایی سرد بوده است با ریزش برف و یخبندان است. يكي از ويژگي‌هاي اين پديده طبيعي بستر سنگي كف دره است كه رويشگاه درختان چنار، گردو و گياهان سايه پسند است. اين درختان درفضاي كم نور تنگ بستانك براي دسترسي به نور،دررقابت هستند و قامت بلند و تاج پوشش به هم پيوسته‌اي دارند. پوشش گیاهی بلوط- بنه- ارس- بادام کوهی- زالزالک- دافنه- کیکم- تنگرس- ارژن- بو مادران- درمنه- اویش- دنایی و اویش شیرازی

    سیمای عمومی بهشت گمشده

    باغ ها مزارع و باغات اولین جاذبه ای است که گردشگران درسفر به بهشت گمشده تجربه می کنند. منظره بدیع دریاچه سد درودزن در مسیر جاده جنگل های انبوه بلوط معماری روستا های منطقه در کنار مزارع وسیع و شالیزارها ی سر سبز تا ورودی بهشت گمشده انسان را مشایعت می کند از این نقطه کوچه باغی نسبتاً وسیع و رویایی در پیچ و تاب رودخانه ای زیبا تا محل ابشار تنگ بستانک ادامه می یابد. اینجاست که انبو هی از جنگل چنار در تنگه ای نه چندان باریک به همراه پیچ و تاب روسوباتی از جنس اهک یکی از شگفت انگیز ترین چهره های طبیعت را به نمایش می گذارد. به راستی که بهشت چنین جایی باید باشد امتداد این مسیر پیاده رو از بستر رودخانه تا روستایی بکر در نقطه ا ی دور از ذهن زیبایی و جذابیت این منطقه را تکمیل میکند.

    زمان مناسب بازدید بهشت گمشده

    زمان مناسب بازدید در فصل های ارديبهشت، خرداد، تير، مرداد است که بيشترين بازديدكنندگان به این منطقه در این فصول مراجعه ميكنند.

    شرایط استفاده بهشت گمشده

    محلی در بهشت گمشده آب در آن جمع شده و مانند استخر است. این مکان به استخر ۹ متری معروف است که عمق آن حدود ۳ متر به نظر می رسید. شیرجه های دوستان در آن هم دیدنی است. این استخر زیر یک طاق سنگی است و از این جهت بسیار چشم نواز است.

    سایر اطلاعات بهشت گمشده

    . از سال 1378 تا کنون با مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده جنگلی تنگ بستانک یا بهشت گمشده شناخته می شود . . زيست بوم آبي درياچه پشت سد درودزن، مهمترين زيستگاه آبي بخش كامفيروز است كه زيستگاه جانبي منطقه حفاظت شده تنگ بستانك است. اين درياچه آب شيرين، زيستگاه دو گونه از ماهيان بومي و سه‌گونه از كپور پرورشي است و از مكان‌هاي حائز اهميت براي زمستان گذراني پرندگان مهاجر است.

    نکات مثبت بهشت گمشده

    موقعیت جغرافیایی تنگ بستانک در مجمو عه شبکه گردشگری محور شمال و شمال غرب و امکان ارتباط جاده ای ان با یادمان های تاریخی تخت جمشید نقش رستم و پاسارگاد از یک طرف و چشم انداز های طبیعی ابشار مارگون و تنگ براق از طرف دیگر اهمیت ویژه ای را برای این مجموعه از بعد توسعه اکو توریسم ایجاد می کند. وجود روستاهای زیبای جنوب تنگ بستانک مانند ساران و کهکرون با چشمه های زیبا و سابقه ای هزاران ساله از جاذبه های این منطقه می باشد.

    نکات منفی بهشت گمشده

    متأسفانه بهشت گمشده زخم های زیادی از گردشگری به خود دارد. شکستن شاخه ها، ریختن زباله و … تنها نمونه هایی از آن است. خشکسالی و برداشت های آب از بالادست طراوت را از تنگه بستانک گرفته است.

    منبع بهشت گمشده

    گروه طبیعت گردی افرا ویکی پدیا کویر ها و بیابان های ایران مکان بین
    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    با پیش گرفتن جاده یاسوج و گذر از شهر آسپاس به دوراهی رسیده که مستقیم یاسوج و سمت چپ جاده مرودشت است.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    محل کمپ
    پارکینگ/ جای پارک
    مناسب برای کهنسالان
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    نزدیکترین اماکن مهم
    پمپ بنزین ( شهدای کامفیروز )
    تفریحات
    عکاسی
    شب‌گردی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.