مشخصات خانه شیخ الاسلام اصفهان
خانه شیخ الاسلام يكي از خانه هاي تاريخي اصفهان به شمار می رود و جزئي از مجموعه خانه هاي شيخ الاسلام است این بنای تاریخی اصفهان از نظر معماري داراي دو جبهه ساختمان در شمال و جنوب و شامل اندروني و بيروني است.تزئينات متنوع گچ بري همراه با آئينه كاري و مقرنس كاري ديواره هاي دروني و بيروني، اين خانه را به يكي از خانه هاي تاريخي اصفهان تبديل کرده است.
تاریخچه خانه شیخ الاسلام اصفهان
ساخت اولیه بنا درزمان صفویه انجام شده و هدیه شاه عباس به دخترش "سرو قدخانوم "و دامادش "محقق سبزواری" از علمای بزرگ دوره صفوی است. در این مکان که متعلق به شیخ الاسلام اصفهان بوده است عموما مراسم مذهبی نظیر سوگواری ایام شهادت امام حسین (ع) در آن برگزار می شد.
زمان مناسب بازدید خانه شیخ الاسلام اصفهان
بهترين زمان براي بازديد از اين جاذبه فصل بهار تا پاييز مي باشد.
امکانات ویژه خانه شیخ الاسلام اصفهان
اين جاذبه داراي امكاناتي همچون؛دسترسي به وسايل نقليه،سرويس بهداشتي،اقامتگاه،رستوران، بوفه و پوشش شبكه مي باشد.
سیمای عمومی خانه شیخ الاسلام اصفهان
این خانه زیبا شامل دو بخش اندرونی و بیرونی است. بنای بخش جنوبی این خانه که مهمترین بخش آن به شمار می رود، دارای یک ایوان بزرگ با تزئینات مقرنس کاری و نقاشی گل و بوته در سقف و همچنین دو ستون بزرگ و یک حوض زیبا در مرکز ایوان است.
ایوان این بخش از تزئینات مقرنس کاری منحصر به فردی برخوردار است. سایر بخش های این خانه نیز دارای پنجره های مشبک و گره چینی است. دو باغچه کنونی در حیاط را محل نگهداری اسب و احشام تعزیه خوانی آن زمان و سکوهای اطراف حیاط نیز مخصوص تماشای افراد عامه و اتاقهای گوشواره در قسمت تالار نیز محل تماشای خواص بوده است که یکی از این باغچه ها، مخصوص خانمها و دیگری مخصوص آقایان است.
سایر اطلاعات خانه شیخ الاسلام اصفهان
شیخ الاسلام از بزرگان دینی زمان قاجار بوده و پیش از آن دوران لقب در زمان صفویه رایج شد. این خانه در زمان قاجار به عنوان مرکزی جهت انجام کارهای مدعی العموم و مرکزی شبیه دادگستری ودر زمان رضا شاه توسط شیخ الاسلام تبدیل به شهرداری شد؛ ولی از دوره صفویه سالی دوماه مراسم عزاداری امام حسین در آن برگزار می شد.
خانه شیخ الاسلام اصفهان توسط سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان مرمت شده و به مرکز کارگاههای هنرهای سنتی نظیر سفال گری، زربافی و گره چینی اختصاص یافته است . این بنا در منطقه چهارباغ و چهار راه تختی اصفهان در کوچه ای به نام شیخ الاسلام واقع است.