مشخصات خانه موزه حسن پور اراک
خانه حسن پور اراک در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع در دو طبقه که هریک به مساحت ۳۰۰ متر مربع است ساخته شده که متشکل از اتاقهای سه دری و پنج دری است. بنا همانند بسیاری از منازل مسکونی شهر سلطان آباد درونگرا با حیاط مرکزی است و در سه جهت شرق، شمال و جنوب داراری ساختمانهایی است که به سمت حیاط گشوده میشوند.
تاریخچه خانه موزه حسن پور اراک
بنیانگذار خانه حسن پور اراک حاج علی مشیری است که بعد از چندین نسل به مالکیت آقای حسن پور در آمده است.در ابتدا این بنا محل شرکت فرش بوده و بعدها به مدرسه مجیدی تبدیل یافت.
ویژگیها خانه موزه حسن پور اراک
طبقه همکفخانه حسن پور اراک شامل اتاقهای زمستان نشین، مطبخ، انبار آذوقه و ورودی اصلی بنا است و در طبقه اوّل اتاقهای شاه نشین و تابستان نشین قرار دارد. . چند پلکان ارتباط دو طبقه را تأمین مینماید،این پلکانها در قسمتهای شمالی،شرقی وغربی ساختمان داخلی قرار دارند.
در قسمت جنوب غربی ساختمان یک پلکان دو طرفه حیاط را به م کلیه فضاهای طبقه اول با هم دارای ارتباط داخلی هستند،در طبقه همکف قسمت واقع در جنوب غربی با دیگر فضاها ارتباط مستقیم ندارند و حیاط رابط بین آنهاست.
سیمای عمومی خانه موزه حسن پور اراک
زمان مناسب بازدید خانه موزه حسن پور اراک
بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه فصل بهار و تابستان است.
پیشنهاد ویژه خانه موزه حسن پور اراک
در نزدیکی این جاذبه مسجد و مدرسه علمیه سپهداری قرار دارد به شما پیشنهاد میکنیم از این جاذبه هم بازدید کنید.
امکانات ویژه خانه موزه حسن پور اراک
این جاذبه دارای امکاناتی همچون:دسترسی به وسایل نقلیه،اقامتگاه،رستوران،بوفه و پوشش شبکه است.
سایر اطلاعات خانه موزه حسن پور اراک
بخش های مختلف موزه
1 – گالری خط و خطاطی : در این مجموعه آثار خوشنویسی و تذهیب هنرمندان معاصر نمایش داده شده است .
2 – گالری سفال، شیشه و سرامیک : در این بخش آثار مختلفی از انواع ظروف سفالی ، شیشه و سرامیک دیده می شود .
3 – گالری فرش و گلیم: در این بخش فرشهای منطقه ساروق که یکی از مناطق معروف فرش بافی در استان مرکزی است و همچنین گلیم نقش برجسته خمین و دیگر فرشها دیده می شود.
4 – گالری فلز و آثار حجمی : در این بخش آثار قلمزنی هنرمندان اراکی ، ملیله کاری زنجان ، ورشو و برنج بروجرد و دیگر آثار ساخته شده با فلز دیده می شود .این گالری نمایشگر هنر قلمزنی استادان بزرگی همچون استاد باباخانی است، این هنر سخت و ظریف که با قیر داغ و آب سرد سرو کار دارد و این چنین زیبا می درخشد.
5 – گالری آثار چوبی : آثار چوبی منبت و معرق عمده ترین اثار این بخش را تشکیل می دهند .
6- گالری منسوجات : در این بخش انواع البسه سنتی به نمایش گذاشته شده است. گالری ترمه دوزی و گالری معرف لباس های اصیل ایرانی همچون قشقایی و ... نمادی از طایفه های غیور ایرانی.
نکات مثبت خانه موزه حسن پور اراک
این اثر ارزشمند در تاریخ 16/1/1377 به شماره 1985 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .