3.1
از9 نظر

دریاچه سد سیوند

    4650
    نمایش

    درياچه سد سيوند، تنها يكي از چندين جاذبه ارزشمند و ديدني استان فارس است كه در شهرستان پاسارگاد، ۵۰ کيلومتري شهر باستاني پارسه (تخت جمشيد) و حدود ۱۰ کيلومتري پاسارگاد بر روي رودخانهٔ سيوند ساخته شده‌ و منظره زيباي آن مي تواند به عنوان محل مناسبي براي گذران اوقات فراغت و همچنين سوژه خوبي جهت عكاسي انتخاب شود. همه ساله بسياري از گردشگران و علاقه مندان از اين جاذبه بازديد مي كنند.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات دریاچه سد سیوند

    سیوند سدی خاکی با هستهٔ رسی و ۵۷ متر ارتفاع با تاجی به طول ۶۰۰ متر که برآورد می‌شود دریاچهٔ پشت آن ۲۵۵ میلیون مترمکعب گنجایش و ۱۱ کیلومتر مربع مساحت (در شرایط معمولی) داشته باشد.

    تاریخچه دریاچه سد سیوند

    طرح ساخت سد سیوند در سال ۱۳۶۷ تهیه شد. مطالعات اولیه احداث این سد برای نخستین بار در سال ۱۳۴۹ توسط شرکت مهندسین جاستین و کورتنی انجام شد. پس از آن و با گذشت ۱۸ سال کلنگ سد سیوند در دولت هاشمی رفسنجانی زمین زده شد. عملیات اجرایی تونل‌های انحراف توسط شرکت سابیر در سال ۱۳۷۱ آغاز و پس از سه سال به اتمام رسید. با پایان عملیات اجرایی تونلهای انحراف، عملیات اجرائی بدنه سد توسط شرکت پارس گرما آغاز شد. آبگیری این سد اعتراضاتی را در بین مردم در پی داشت.

    ویژگی‌ها دریاچه سد سیوند

    مسوؤلان هدف از ساخت این سد را کنترل سیلاب‌های رودخانهٔ پلوار و آب رسانی به ۹ هزار هکتار از زمین‌های فرودست سد در دست توابع ارسنجان ذکر کرده‌اند.

    شرایط استفاده دریاچه سد سیوند

    در همین حال پیش بینی خطر در مورد آثار باستانی و همچنین فواید سد برای منطقه همگی غلط از آب در آمد. به دلیل وجود راه‌هایی که آب را از زیر سد عبور می‌دهند، پس از گذشت سه بهار آب بسیار اندکی در دریاچه پشت سد جمع شده‌است. به دلیل بی بهره بودن این سد هم اکنون زمزمه‌های جدی تعطیل آن به گوش می‌رسد.

    سایر اطلاعات دریاچه سد سیوند

    14 سال ساخت سد سیوند طول کشید که باید ۳ ساله ساخته می‌شد که با افتتاح آن در فروردین سال ۱۳۸۶ توسط شخص رئیس جمهوری (محمود احمدی نژاد) رسماً آب گیری شد.

    نکات مثبت دریاچه سد سیوند

    مسوؤلان میراث فرهنگی و وزارت نیرو معتقدند (می‌گویند) خطری پاسارگاد را تهدید نمی‌کند و کاوش‌های آثار باستانی تنگه بلاغی (نجات آثار باستانی تنگهٔ بلاغی) به پایان رسیده‌است. همچنین بعضی کشاورزان منطقهٔ ارسنجان نیز تجمعی برای حمایت از آبگیری سد سیوند برگزار کردند.

    زمان مناسب بازدید دریاچه سد سیوند

    با توجه به وضعیت آب و هوایی استان فارس، فصل بهار زمان مناسبی برای بازدید از این جاذبه خواهد بود.

    چه جوری برم ؟

    افزودن راهنمایی مسیر :

    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.