0
از0 نظر

دریاچه نئور

    2671
    نمایش

    دریاچه نئور در مرز بین استان‌های گیلان و اردبیل و دامنه‌های کوه‌های تالش قرار دارد.این دریاچه در اصل دو بخش جدا از هم دارد که در فصل بهار و با آب شدن برف کوهستان‌ها، این دو قسمت به‌هم پیوسته و دریاچه‌ نئور شکل می‌گیرد. عمق قسمت‌های مختلف دریاچه نئور در بهار بین پنج تا ۱۳ متر تغییر می‌کند. بخش کوچک‌تر این دریاچه در حدود ۴۰ هکتار و قسمت بزرگ‌تر نزدیک به ۱۸۰ هکتار مساحت دارد.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    مشخصات دریاچه نئور

    دریاچه نئور در شمال غربی ایران و حد فاصل استان‌های گیلان و اردبیل واقع شده است. این دریاچه دارای نوعی ماهی به نام قزل‌آلای رنگین کمان است. هر ساله به میزان اندک بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان جهت کنترل جمعیت گامارس‌های موجود در دریاچه‌های رها سازی می‌شود.

    ماهی‌های دریاچه نئور هر سال پیش از زمستان صید و جمع‌آوری می‌شوند زیرا در اثر یخ زدن دریاچه این ماهی‌ها نمی‌توانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهی‌های کوچک پرورشی در نئور رها می‌شوند.

    تاریخچه دریاچه نئور

    در سال ۱۳۶۶ به منظور ذخیره آب جهت استفاده‌های کشاورزی سدی در تنها خروجی دریاچه (قانلی دره) احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت .

    ویژگی‌ها دریاچه نئور

    دریاچه نئور در دامنه‌هاي رنگارنگ رشته كوه باغرو در ارتفاع 2700 متر از سطح دریا قرار دارد و وسعت آن بيش از 220 هكتار و مشتمل بر دو درياچه كوچك (40) و بزرگ (180 هكتار) است که در فصل بهار به هم مي پيوندند و درياچه واحد را به وجود مي آورند. بيشترين عمق درياچه 5/5 متر و ميانگين ژرفاي آن سه متر است.

    سیمای عمومی دریاچه نئور

    این منطقه دارای پوشش گیاهی متنوعی از گیاهان خشکی زی و آبزی است. دریاچه نئور زیستگاه برخی از گونه‌های پرندگان مهاجر عبوری است. نزولات جوی منبع اصلی تامین آب چشمه‌های ورودی و دریاچه می‌باشد.

    در اطراف دریاچه چشمه‌های گسلی فراوانی وجود دارد که دبی آب این چشمه‌ها بر حسب مقادیر نزولات برفی سالیانه و پایداری برف چالها در ایام گرم و موقعیت آنها متفاوت می‌باشد. وجود چشمه‌های متعدد حوضه آبریز دریاچه نئور از مهمترین منابع تامین آب دریاچه بشمار می‌رود.

    دریاچه نئور در شب های تابستانی و مهتابی همچون آینه ای شفاف می درخشد.طول این دریاچه مستطیل شکل 4کیلومتر و عرض آن یک کیلومتر وعمق آن تقریباً ده متر می باشد.آب آن از ذوب برف های ناحیه اطراف و احتمالاً چشمه های داخلی آن تأمین می شود.

    شرایط استفاده دریاچه نئور

    جاده کوهستانی برای رسیدن به این دریاچه نئور آسفالت بوده، ولی جاده دور دریاچه خاکی است. وسیله نقلیه مناسب تهیه کنید.

    سایر اطلاعات دریاچه نئور

    آب این دریاچه برای شنا کردن مناسب نیست و گل و لای بعضی قسمت‌های آن شکل باتلاقی دارند؛ به همین دلیل شنا کردن در این دریاچه ممنوع است.

    نکات مثبت دریاچه نئور

    دریاچه نئور با عنوان منطقه حفاظت‌شده زیر نظر سازمان محیط زیست کشور قرار دارد و اکوسیستم محیطی و اقلیم آن حائز اهمیت است. 

    نکات منفی دریاچه نئور

    متأسفانه چند سال پیش توسط افراد ناشناس تعدادی ماهی کپور در دریاچه نئور ریخته شد که با افزایش آنها نزدیک به دو سال است که ماهی قزل آلا در دریاچه وجود ندارد.

    زمان مناسب بازدید دریاچه نئور

    بهترين زمان براي بازديد از اين جاذبه فصل بهار و تابستان است.

    امکانات ویژه دریاچه نئور

    در اطراف دریاچه نئور تنها چند سکو برای اتراق، یک سرویس بهداشتی و بوفه‌ای کوچک با اجناس محدود وجود دارد.

    وسایل مورد نیاز دریاچه نئور

    وسایل پیک نیک واسکان موقت(چادر و...)

    چه جوری برم ؟

    ماشین شخصی

    پس از طی حدود ۳۵ کیلومتر از شهر اردبیل به سمت شهر خلخال به ده بودالالو می‌رسیم. سپس می‌بایست جاده‌ای به طول ۱۳ کیلومتر را به سمت بالای کوه طی کرده و پس از گذر از کنار روستای عباس آباد (در فاصله ۸ کیلومتری جاده و ۵ کیلومتری دریاچه) به دریاچه نئور رسید.
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    محل کمپ
    مناسب برای کهنسالان
    مناسب برای کودکان
    تفریحات
    عکاسی
    پیاده‌روی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.