مشخصات غار سهولان بوکان
تاریخچه غار سهولان بوکان
ویژگیها غار سهولان بوکان
مجموعه غار آبی – خاکی سهولان با مساحت ۲ هکتار بر اساس بند الف ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و برابر مصوبه شماره ۱۶۹ مورخ ۱۳۷۹/۳/۱۱ شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان اثر طبیعی –ملی در زمره مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست میباشد. این آگهی تحت شماره ۱۲۳۸۹۹ در روزنامه رسمی مورخ ۱۳۷۹/۶/۲۰ به چاپ رسیده است.
سیمای عمومی غار سهولان بوکان
ساختمان داخلی غارسهولان را از نظر مورفولوژیکی میتوان به ۲ بخش کاملا مجزا تقسیم کرد. بخش اول که در واقع بخش اعظم حجم غار را شامل می شود ،کریدورهای حجیم و معابر بینا بینی آنهاست که تقریبا تا نصف ارتفاع خود پر از آب می باشد ارتفاع سطح آب در تمام این معابر یکسان و حدود ۱۷۵۱ متر است ،که ۲۱ متر ازارتفاع صحن ورودی غار پایین تر است. تردد در این بخش بدون قایق امکان پذیر نیست .بخش دوم معبر خروجی خشکی است که انتهایی ترین دهلیز آبدار غار را به صحن ورودی مربوط می سازد. معبر اصلی این بخش که مسیری کاملا خطی دارد حدود ۱۳ متر بلند تر از آب غار بوده ودر بخش میانی خود از کنار دو اتاقک کوچک دارای آب عبور می کند.
مجموعه معابر آبدار و خشک غار یک سیکل بسته نعلی شکل را تجسم می نمایند. توسعه کلیه معابر غار درامتداد مجموعه گسلی قائم صورت پذیرفته است.این معابر در امتداد هم و بطور زاویه دار قرار گرفته و مطابق تقسیم بندی وایت جزو معابر خطی زاویه دار محسوب می شوند بزرگترین تالاب آبدار با مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در انتهای غار واقع شده است که از ریزش سنگهای بلوکی سقف ان ،جزیره ای به مساحت ۲۰۰ متر مربع در ضلع شرقی حاصل گردیده است.
سایر اطلاعات غار سهولان بوکان
سهولان به زبان کردی به معنی یخبندان است و مردم محلی غار را «کونه کوتر» یعنی لانه کبوتر نیز مینامند. دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است.
زمان مناسب بازدید غار سهولان بوکان
بهترين زمان براي بازديد از اين جاذبه فصل بهار و تابستان مي باشد.