مشخصات قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان
قلعه قصرقند در مرکز شهر قصرقند از توابع شهرستان نیکشهر و در قسمت شرق مسجد جامع این شهر قرار دارد که از جانب شمال غربی – جنوب شرقی و جنوب به وسیله خانه های مسکونی احاطه شده است و از جهت شمال و شمال شرقی به نخلستان محدود میشود.
تاریخچه قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان
با توجه به نوشته ها و کتاب هایی که در مورد مکران تألیف شده است می توان گفت که تاریخ ساخت قلعه به دوره های قبل از صفویان باز می گردد.
این قلعه قدیم الایام مقر حکمرانی حاکمان بوده است. ورودی قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان در ضلع جنوبی آن بوده و حاکم نشین در قسمت شرقی و بلند تر از سایر قسمتها قرار داشته اتاق هایی که در ضلع غربی قلعه ساخته شده است آخرین بار از آنها به عنوان ساختمان ژاندارمری استفاده شده است که دارای مساحتی برابر ۲۸۵ متر مربع است. این بنا توسط حاکمان برای حکمرانی منطقه ساخته شده و پس از شکسته شدن حکومتهای محلی بازماندگان حاکم مجبور به ترک قلعه شدند.
ویژگیها قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان
قلعه تاریخی قصر قند در تاریخ ۱۲ / ۱۱ /۸۱ با شماره ثبتی ۷۲۶۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
سیمای عمومی قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان
قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان بر روی تپه ای دست ساز قرار گرفته ارتفاع آن حدود 10 متر است. ابعاد تقریبی مجموعه 100 در 60 و محدوده حاکم نشین 30 در 45 متر بوده و ورودی قلعه در ضلع غربی قلعه ساخته شده است.
زمان مناسب بازدید قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان
با توجه به وضعیت آب و هوایی سیستان و بلوچستان، فصل بهار، اواخر تابستان و اوایل پاییز زمان مناسب تری برای بازدید از جاذبه های این استان هستند.
سایر اطلاعات قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان
قلعه قصر قند سیستان و بلوچستان آخرین بار به عنوان ساختمان ژاندارمری استفاده شده است.
بخش قصرقند از توابع شهرستان نیکشهر با ۴۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۱۲۰ پارچه آبادی و روستا و دو دهستان ساربوگ و هلنچکان دارد و در فاصله ۶۵ کیلومتری این شهرستان واقع شده است. قصرقند در قدیم انبار غله منطقه جنوب بلوچستان بوده و کشت برنج و شبدر برسیم در آن رواج بیشتری دارد و از قطبهای مهم کشاورزی و گردشگری شهرستان نیکشهر است. قصرقند در قدیم به ˈگنجاوگˈ مشهور بوده و در سال ۱۳۱۸ به بخش تبدیل شده است.