زمان مناسب بازدید مسجد جامع ابرکوه
با توجه به وضعیت آب و هوایی یزد، فصل های بهار و زمستان زمان مناسبی برای بازدید از جاذبه های این استان هستند.
مشخصات مسجد جامع ابرکوه
مسجد جامع ابرکوه که مسجدی با دو قبله نیز خوانده می شود از دیدنی های شهرستان ابرکوه در سفر به این منطقه کهن از کشور به شمار میآید.
تاریخچه مسجد جامع ابرکوه
نکات مثبت مسجد جامع ابرکوه
مسجد جامع ابرکوه با مجموعه اي غني از انواع هنرهاي تزئيني معماري به شماره 197 در تاريخ 9 مردادماه سال 1312در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
سیمای عمومی مسجد جامع ابرکوه
میدان مرکزی شهر ابرکوه که میدان امام حسین(ع) خوانده می شود به طرز باشکوهی نمایی از این مسجد را به تصویر کشیده است. اين مسجد داراي دو شبستان در پس ايوان شمالي و ايوان جنوبي و سردابه اي به ابعاد ۱۰در۱۰ در ميان صحن خود است. محراب با شکوه این مسجد جامع، مورد توجه بسیاری از بازدیدکنندگان قرار می گیرد.
انواع نقوش اسليمي و گياهي به همراه کتيبه هايي با خطوط نسخ و کوفي به شيوه گچبري برهشته در آن کار شده و از چهار محراب ديگر اين مسجد، سه محراب از جنس سنگ مرمر و آهک و ديگري از جنس کاشي ساده است. محراب اصلي سنگي اين مسجد که داراي دو ستون تزئيني زيبا بوده و از جنس مرمر است اکنون در ميان تالار مرکزي گنجينه اسلامي موزه ملي ايران، نماينده نمايش فضاي معنوي مساجد ايراني به گردشگران داخلي و خارجي است.
سایر اطلاعات مسجد جامع ابرکوه
مسجدهای جامع با توجه به تأکیدی که بزرگان دین بر آن ها داشتند، جایگاهی ویژه دارند و این مساجد تاریخی مورد توجه علاقمندان بی شماری هستند و به جرأت می توان گفت که یکی از اصلی ترین بناهای تاریخی که مورد بازدید ایرانگردان و جهانگردان قرار می گیرد، مساجد جامع شهرهای مختلف است.
مسجد جامع ابرکوه نیز از این قاعده مستثنی نیست و می توان گفت که به واسطه خصوصیات خاص خود از جمله دو محرابه بودن و محراب زیبای گچیری خود، مورد توجه بسیاری از مسافران عبوری از این شهر به ویژه در ایام نوروز است.
ویژگیها مسجد جامع ابرکوه
از ويژگي هاي مهم این بنا، دو محراب آن است که محراب بزرگ يا اوليه مسجد همانند بناهاي مغولي ساخته شده و با جهت قطب مغناطيسي شمال 47 درجه اختلاف دارد و به منظور اصلاح محراب اوليه، محراب دومي ساخته شده است که اين محراب به قدري قبله سابق اين مسجد را اصلاح مي کند.