0
از0 نظر

مسجد جمکران

    459
    نمایش

    مسجد جمکران مهمترين پايگاه شيعيان شيفته و عاشقان دل سوخته حضرت بقية الله (عج)، در شش كيلومترى شهر مذهبى قم است. مسجد مقدس جمکران دارای ۶ ورودی به صحن از ۶ جهت است که ورودی شمال شرقی در محور شبستان اصلی احداث شده و در دو طرف آن می‌توان دو مناره‌ بزرگ بتونی را مشاهده کرد.مسجد مقدس جمکران از بخش‌های مختلفی از جمله مسجد مقام، شبستان‌ها، چندین حسینیه، بازارچه، زائرسرا، دفتر ثبت کرامات، کتابخانه تخصصی و... تشکیل می‌شود.

    warning icon
    اگر فکر میکنی این اطلاعات نیاز به اصلاح یا افزودن داره . روی دکمه زیر کلیک کن

    زمان مناسب بازدید مسجد جمکران

    با توجه به وضعیت آب و هوایی استان قم، فصل های بهار و اوایل پاییز زمان مناسبی برای بازدید از این جاذبه هستند.

    تاریخچه مسجد جمکران

    تاریخچه ساخت بنای اولیه مسجد به سال 373 هجری قمری بر می گردد که در اثر الهام غیبی به یکی از علمای آن زمان؛ وظیفه ساخت مسجد بر عهده او گذاشته می شود.

    ویژگی‌ها مسجد جمکران

    بسیاری از شیعیان شب چهارشنبه از روزهای هفته و شب نیمه شعبان - تولد حضرت مهدی (عج) - از روزهای سال را به این مسجد می‌روند و اعمال آن را بجا می‌آورند. اعمال آن دو رکعت نماز تحیت مسجد است و دو رکعت نماز که به نماز امام زمان مشهور است به شیوه‌ای خاص بجای آورده می‌شود.

    سیمای عمومی مسجد جمکران

    مسجد مقدس جمکران دارای ۶ ورودی به صحن از ۶ جهت است که ورودی شمال شرقی در محور شبستان اصلی احداث شده و در دو طرف آن می‌توان دو مناره‌ بزرگ بتونی را مشاهده کرد. با توجه به اظهار نظر برخی از کارشناسان معماری در ارتباط با ساخت‌وسازهای اخیر، معماری بخش‌های مختلف مسجد از اصالت معماری ایرانی برخوردار نیستند و کمترین ارتباطی با آن ندارند. در این راستا می‌توان به معماری گلدسته‌های مسجد اشاره کرد که الگوی ساخت آن گلدسته‌های مسجد‌النبی در مدینه‌ منوره است و معماری آن هیچ ارتباطی با معماری اصیل بناها و مساجد تاریخی ایران ندارد.

    سایر اطلاعات مسجد جمکران

    حسن بن مثله جمکرانی در روایت مشهوری که به‌نظر می‌آید تنها سند موجود و معتبر برای ساخت این مسجد باشد چنین می‌گوید: من شب سه شنبه، ۱۷ ماه مبارک رمضان سال ۳۹۳ ق در خانه خود خوابیده بودم که ناگاه جماعتی از مردم به در خانه من آمدند و مرا از خواب بیدار کردند و گفتند:برخیز و مولای خود، مهدی را اجابت کن که تو را طلب نموده است.

    آنها مرا به محلی که اکنون مسجد جمکران است آوردند، چون نیک نگاه کردم، تختی دیدم که فرشی نیکو بر آن تخت گسترده شده، جوانی سی ساله بر آن تخت تکیه بر بالش کرده و پیرمردی هم نزد او نشسته است، آن پیر، خضر نبی بود که مرا امر به نشستن نمود، حضرت مهدی مرا به نام خودم خواند و فرمود: برو به حسن مسلم (که در این زمین کشاورزی می‌کند) بگو، این زمین شریفی است و حق تعالی آن را از زمین‌های دیگر برگزیده است و دیگر نباید در آن کشاورزی کند.

    عرض کردم: یا سیدی و مولای! لازم است که من دلیل و نشانه‌ای داشته باشم و گرنه مردم حرف مرا قبول نمی‌کنند فرمود: تو برو و آن رسالت را انجام بده، ما نشانه‌هایی برای آن قرار می‌دهیم، و همچنین نزد سید ابوالحسن (یکی از علمای قم) برو و به او بگو حسن مسلم را احضار کند و سود چند ساله را که از زمین به دست آورده است، وصول کند و با آن پول در این زمین مسجدی بنا نماید. به مردم بگو به این مکان رغبت کنند و آنرا عزیز دارند و چهار رکعت نماز در آن گزارند. آنگاه امام فرمودند: هر که این دو رکعت نماز را در این مکان (مسجد جمکران) بخواند مانند آن است که دو رکعت نماز در کعبه خوانده باشد.

    مشخصات مسجد جمکران

    مسجد مقدس جمکران از جمله معروف‌ترین جاهای دیدنی قم به شمار می‌رود که هر سال میزبان زائران بسیاری از سراسر جهان است. این‌ مسجد به‌خاطر نزدیکی به جمکران، به‌ مسجد جمکران شهرت‌ دارد و به‌ دلیل انتساب به‌ حجت بن الحسن (عج)، مسجد صاحب‌الزمان‌ نیز نامیده‌ می‌شود. 

    شرایط استفاده مسجد جمکران

    • مسجد جمکران هر روز هفته به‌صورت ۲۴ ساعته باز است.

    امکانات ویژه مسجد جمکران

    این جاذبه دارای امکاناتی همچون:سرویس بهداشتی،آبخوری،بوفه و...است.

    چه جوری برم ؟
    این نزدیکی چی بخوریم ؟
    این نزدیکی کجا‌بمونیم ؟
    این نزدیکی از کجا بخریم ؟

    امکانات و ویژگی‌ها

    امکانات کلی
    مناسب برای بانوان
    بوفه
    مناسب برای کهنسالان
    سرویس بهداشتی
    سرپوشیده
    محل استراحت
    مناسب برای کودکان
    آنتن‌دهی تلفن همراه
    تفریحات
    عکاسی
    سختی مسیر
    آسان (راهپیمایی)
    نظر خودتو به دیگران بگو
    تجربه و نظر خودت از سفر رو با ما به اشتراک بذار
    ارسال عکس
    تجربه خودت از سفر رو به بقیه هم نشون بده
    پاسخ سریع دریافت کن
    سوال‌های خودت رو از همسفران و کارشناسان ما بپرس
    پرسش سوال
    Waves Waves Waves

    یه نقطه جدید معرفی کن

    اگه فکر می‌کنی یه مقصد واسه بیرون زدن، سراغ داری و ما معرفیش نکردیم، خودت می‌تونی داخل سایت به بقیه معرفی کنی. دم شما گرم که همراهی.

    برچسب ها
    مسجد جمکران قم شيعه مسافرت مسجد جمکران قم مسجد جمکران شيعه مسجد جمکران مسافرت قم مسجد جمکران مسجد جمکران شيعه قم مسافرت شيعه مسجد جمکران شيعه قم شيعه مسافرت مسافرت مسجد جمکران مسافرت قم مسافرت شيعه مسجد جمکران قم شيعه مسجد جمکران قم مسافرت مسجد جمکران شيعه قم مسجد جمکران شيعه مسافرت مسجد جمکران مسافرت قم مسجد جمکران مسافرت شيعه قم مسجد جمکران شيعه قم مسجد جمکران مسافرت قم شيعه مسافرت قم شيعه مسجد جمکران قم مسافرت مسجد جمکران قم مسافرت شيعه شيعه مسجد جمکران قم شيعه مسجد جمکران مسافرت شيعه قم مسجد جمکران شيعه قم مسافرت شيعه مسافرت مسجد جمکران شيعه مسافرت قم مسافرت مسجد جمکران قم مسافرت مسجد جمکران شيعه مسافرت قم مسجد جمکران مسافرت قم شيعه مسافرت شيعه مسجد جمکران مسافرت شيعه قم مسجد جمکران قم شيعه مسافرت مسجد جمکران شيعه مسافرت قم مسجد جمکران مسافرت قم شيعه مسجد جمکران شيعه قم مسافرت مسجد جمکران شيعه مسافرت قم مسجد جمکران قم مسافرت شيعه قم مسجد جمکران شيعه مسافرت قم مسجد جمکران مسافرت شيعه قم شيعه مسافرت مسجد جمکران قم شيعه مسجد جمکران مسافرت شيعه مسجد جمکران قم مسافرت شيعه قم مسجد جمکران مسافرت شيعه مسافرت مسجد جمکران قم شيعه مسافرت قم مسجد جمکران مسافرت مسجد جمکران قم شيعه مسافرت قم مسجد جمکران شيعه مسافرت شيعه مسجد جمکران قم مسافرت قم شيعه مسجد جمکران مسافرت شيعه قم مسجد جمکران