مسجد جامع قزوین که با نامهای مختلفی از جمله مسجد جامع عتیق و مسجد جامع کبیر شناخته میشود، از بزرگترین مساجد ایران و کهن ترین مسجدجامع ایران است.
مسجد حیدریه قزوین (جامع صغیر) بنایی کهن در شهر قزوین است. قدمت این بنا به دوران قبل از اسلام برمیگردد، درگذشته، این مکان یک آتشکده زرتتشتی بوده است اما بعدها به عنوان مسجد، در اختیار مردم قرار گرفت.
مسجد سنجیده یکی از قدیمیترین مساجد کهن شهر قزوین است که در محله راه ری قزوین واقع شده است. قدمت این مسجد به دوره سلجوقی برمیگردد و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد النبی معروف به مسجد سلطانی مسجدی در محله پیغمبریه شهر قزوین است و در ضلع جنوبی خیابان امام خمینی، در امتداد بازار قزوین قرار دارد. نام این مسجد در فهرست آثار ملی ایران میدرخشد و قدمت آن به دوران...
مسجد سوخته چنار از بناهاى كهن قزوین واقع در چهارراه نادری است و در مسیرتان چند جاذبه تاریخی دیگر هم وجود دارد. مسجد سوخته چنار که یک طبقه است، امروزه با نام آن مسجد موسیالرضا (ع) شناخته میشود.
در محله پنبه ریسه قزوین، مسجدی تاریخی به نام مسجد محمدیه واقع شده که هرروزه پذیرای گردشگران زیادی است. قدمت این مسجد به زمان قاجار میرسد و نام آن در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران میدرخشد.
مسجد سبز از جمله مساجد شبستانی و ارزشمند شهر قزوین است. این بنای تاریخی قدمتاش به دوران قاجار میرسد و حدود ۱۳۰ سال است که از آن برای اقامه نماز و برگزاری مراسم عزادای در محرم استفاده میشود.
مسجد خواجه شهدا در خیابان تبریز شهرستان قزوین واقع است. این بنا که قدمتاش به دوران قاجار برمیگردد، در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهی ثبت ۴۲۰۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد پنجه علی قزوین، در سمت غربی خیابان پیغمبریه و دولتخانه صفوی و در نبش شمالی کوچهای است (کوچه اردکانی) که به سوی حمام حاج کریم میرود. نام مسجد پنجه علی قزوین در فهرست آثار ملی میدرخشد.
مسجد پیغمبریه در قسمت شمالی بقعه پیغمبریه و در حاشیه شرقی خیابان پیغمبریه قرار دارد. در قسمتهای مختلف مسجد، ردی از سبکهای معماری اسلامی وجود دارد اما معماری صفوی بیش از سایر سبکها جلوهگری میکند.
یکی از مساجد تاریخی شهر قزوین، مسجد ملاوردیخانی است. این بنا که قدمت آن به دوران صفویه برمیگردد، در خیابان مولوی واقع شده است. درگذشته و زمان خشکسالی، آب انبار این مدرسه برای آبرسانی به مردم کمک می...
مسجد صالحیه واقع در شهر قزوین و به جا مانده از دوران قاجاریه یکی از مساجد تاریخی این شهر به حساب میآید. این بنا در سال ۱۲۴۸ هجری شمسی در دوران قاجار توسط شخصی به نام حاج ملاصالح برغانی بنا شده است.
مسجد و مدرسه شیخالاسلام از جمله مساجد تاریخی قزوین است که در خیابان شهدا شهر قزوین قرار دارد. از مزیتهای قزوینگردی این است که میتوانید با اندکی پیادهروی از چند جاذبه تاریخی دیدن کنید و لذت ببرید.
مسجد تاریخی سردار قزوین در انتهای خیابان تبریز قرار دارد. اگر میخواهید یکی از شاهکارهای معماری دوره قاجار را ببینید، این مسجد انتخاب بسیار خوبی است و میتوانید با عکاسی، تصاویر زیبایی را ثبت کنید.
مقبره آقا سید علی شارینی در ۱۵ کیلومتری شهر تاکستان قزوین است. این امامزاده که از نوادگان امام موسی کاظم (علیه السلام) هستند از احترام و محبوبیت خاصی میان اهالی دارد، هرساله پذیرای زائران بسیاری است.
امامزاده علی اکبر (ع) مربوط به دوره قاجار بوده و در شهرستان بویین زهرا، بخش مرکزی، روستای سگز آباد واقع شده است.
امامزاده عبدالله و فضل الله (ع) بر سر راه قزوین– ابهر و در کنار شهرک فارسجین قرار دارند. بنای امامزاده عبدالله از قرن ششم هجری باقی مانده است.
امامزاده هفت صندوق (ع) (هفت امام)، در ۳۵ كیلومتری باختر تاكستان استان قزوین واقع است. قدمت امامزاده به دوران قاجار برمیگردد. پلان بناي زيارت گاه هفت صندوق, مربع شكل است و ايوان و درب ورودي در قسمت جن...
امامزاده کمال (ع) در حاشیه ضیاء آباد شهرستان تاكستان استان قزوین و نزدیک امام زاده والی (ع) واقع است. بنای امامزاده كمال (ع)، فرزند امام موسی كاظم (ع)، به شكل شش ضلعی به طول ۳/۹۰ متر است.
امامزاده ولی (ع) از بناهای تاریخی- مذهبی قزوین است که مردم این منطقه برای زیارت به آن مراجعه می کنند. امامزاده ولی (ع) نوه امام موسي كاظم (ع) هستند که در گورستان ضياءآباد دفن شده اند و مردم، متولي مر...
بقعه امامزاده آمنه خاتون یا امینه خاتون در محله پنبه ریسه واقع است. اهالي محل از او به عنوان دختر امام جعفرصادق (ع) ياد ميکنند، ولي در برخي منابع او را دختر امام موسي کاظم (ع) معرفي کردهاند.
بقعه متبرک امامزاده حلیمه خاتون (س) در خیابان بوعلی سینا شهر قزوین قرار دارد. امامزاده حلیمه خاتون (س) منسوب به دختر گرامی موسی بن جعفر (ع) هستند و مرقد مطهر در سردابی به مساحت ۷۰ مترمربع است.
امامزاده حسن سالار (ع) در شهرستان قزوین، بخش رودبار الموت شرقی، شهر معلم کلایه، دهستان الموت شرقی، روستای خشکچال واقع شده است. اين بقعه داراي ساختماني سنگي و خشت و گلي و سقفي شيرواني است و مقبره هم ضر...
امامزاده علی اصغر (ع) در ۸۶ کیلومتری شهر قزوین در روستای زرآباد از توابع بخش رودبار الموت قرار دارد. بنای امامزاده علی اصغر (ع) به شکل چهارگوش است و با نام «امامزاده زرآباد» نیز نامیده میشود.
مقبرهی امامزاده اسماعیل (ع) در چهارراه شهربانی قزوین و در ابتدای کوچهی تنگ و تاریکی است که اولین کوچهی خیابان شهید انصاری (کوروش سابق) به شمار میآید. بقعه امامزاده در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی کش...
روستای پررود، در بخش رودبار الموت غربی در شمال قزوین قرار دارد؛ امامزاده کنعان (ع) در این روستا واقع شده و ایشان از نوادگان امام سجاد علیه السلام، زیارتگاه اهالی روستا و دیگر مردم رودبار است.
بقعه امامزاده غایب (ع) در دو کیلومترى خارج از روستاى ورتوان، در ۳۱ کیلومترى شمال خاور قزوین واقع شده که بیش از ۱۳ کیلومتر جاده خاکى و شوسه دارد. امامزاده یک اتاق مستطیل شکل است که جهت رفتن به آن باید...
بقعه این امامزادگان در روستاى کلایه از بخش رودبار شهرستان، در ۳۰ کیلومترى جنوب خاور رازمیان واقع شده است. اسم و نسب مدفونان و حتى صورت قبر آنان بهدرستى معلوم نیست و گویا در گذشته داراى بقعه کوچکى بود...
آستان امامزاده سلطان پیرخال شاه (ع) در شهرستان قزوین، بخش طارم سفلی، شهر سیردان، دهستان خندان، روستای دیزجین شامادشت واقع شده است. جادهاي كه به نزديكي اين بقعه ميرسد، صعبالعبور و خاكي است.
امامزادگان نوح و طاهر در ورودی روستای نیارک بخش طارم سفلی شهرستان قزوین واقع شده است و مردم روستا به زبان ترکی آذربایجانی صحبت میکنند. درخصوص شجرهنامه این امامزادگان نمیتوان اظهارنظر دقيق و قطعی ا...