موزهی یاسوج در ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۸۲ با مساحتی حدود ۱۵۰ متر مربع افتتاح شد. این موزه در طبقهی دوم ادارهی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهکیلویه و بویراحمد قرار دارد.
چشمه بلقیس باغی تفریحی در استان کهگیلویه و بویراحمد است که زیبایی منحصر به فرد آن رؤیای بلقیس ملکه سبا در ایوان سلیمان نبی را تداعی میکند.
روستای پلکانی شوتاور بزرگترین روستای بخش چاروسا است که به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری استان کهکیلویه و بویر احمد به شمار می رود.
محدوده تاریخی شهر کهنه دهدشت در کنار شهر جدید دهدشت قرار دارد و آن را بلاد شاپور نیز می نامند. بلاد شاپور کهکیلویه و بویراحمد با وسعت 40 هکتار، قدمت تاریخی آن دستکم به دوران صفویه بر می گردد.
تل مهره ای از جمله آثار باستانی استان کهکیلویه و بویراحمد است که در یک کیلومتری شرق روستای سقاوه یاسوج قرار گرفته است .
تل خسروی یا تل خسرو تپه ای در جنوب شهر یاسوج است که به فاصله ای کمتر از چند کیلومتری آن قرار دارد. . این تل که به هزاره سوم از میلاد و سده نهم و دهم هجری قمری تعلق دارد.
گنبد لیشتر یکی از جاذبه های تاریخی استان کهکیلویه و بویراحمد در گچساران است؛ بخش بالای گنبد به سان کلاهخود های جنگی سربازان است بادهای گرم و تند با برخورد به این گنبد رام و آرام مسیر تفرج خود را پیش...
این بنای تاریخی یادگاری از سلسله پادشاهان ساسانی است که در روستای ده ناصر برگی دیگر از قدمت و تمدن این منطقه از استان کهگیلویه و بویراحمد است.
گوردخمه گوردالو کهکیلویه و بویراحمد از نوع سنگهای استودان و استخواندان است که در دوره پیش از اسلام طبق فرهنگ آریاییها مردگان را در آن دفن میکردند.
نقوش برجسته تنگ سروک در فاصله 50 کیلومتری شمال بهبهان، در شهرستان بهمئی قرار دارد و قدمت آن به 299 میلادی یعنی به دوره اشکانی می رسد. نقوش برجسته تنگ سروک بهمئی منسوب به شاهزادگان الیمائی است.
در شمالیترین بخش از شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد میتوانید غار شاه یا اشکفت شاه را بیابید. این غار مکانی بسیار منحصربهفرد است و درون آن کتیبهها و اشیای تاریخی بسیاری یافت شده است.
سه آتشكده گل سرخدان كهگیلویه هر یك به فاصله پنجاه متری از هم قرار دارند.مقدسی این سه آتشكده را به نام كتیبه المجوس یا آتشكده آتش پرستان نام میبرد و مردم محلی نیز این محل را سه گنبدان می نامند.
کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت از جمله آثار تاریخی استان کهکیلویه و بویراحمد به شمار می رود که در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت و در كنار مجموعه حمام كاروانسرا، امامزاده ابراهیم و امامزاده جابر واقع شده اس...
قلعه تاریخی دیشموک از مکانهای تاریخی است که قدمت لایههای زیرین آن به دوره اشکانی و ساسانی میرسد به ویژه سازه غربی صخره آن مرتبط با دوره اشکانی است. بافت معماری جدید آن به دورههای زندیه و قاجاریه م...
حمام تاریخی کهیار در غرب بافت تاریخی شهر دهدشت و در مجاورت كاروانسرا واقع شده است. این اثر تاریخی استان کهکیلویه و بویراحمد به شماره 3555 در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.
پل بریده یکی از جاذبه های تاریخی استان کهکیلویه و بویراحمد به شمار می رود که مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است.
پل بند خره خهکی از آثار تاریخی استان کهکیلویه و بویراحمد و مربوط به سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است. پل بند خره خهکی گچساران در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۷۴۵ بهعنوان یکی از آ...
در کنار راه ارتباطی گچساران به دهدشت و50 کیلومتری شمال غرب گچساران پل عظیمی از دوره اسلامی باقیمانده که به پل خیری و محمدخان معروف است.
پل تاریخی بریم که به نام پل پرین هم شناخته می شود، حدود 8 کیلومتری در قسمت شرق شهرستان باشت، جنب روستای چم بلبل قرار دارد و حدود 90 کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد.
بقایای برج القچین علیا یکی از آثار تاریخی و میراث فرهنگی استان کهکیلویه و بویر احمد است که مربوط به سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است .